Kultúra

Egy hónapos kulturális programsorozat a Városligetben

Egy hónapos ingyenes kulturális programsorozat veszi kezdetét csütörtökön a Városligetben: a Pavilon és a Magyar Zene Háza közös szervezésében megvalósuló Zene a lombok alatt elnevezésű sorozat keretében kedvelt zenei formációk lépnek fel, a gyermekeket, hangszerkészítő foglalkozáson várják, a Múzeumok a szabadban című estek alkalmával a Szépművészeti Múzeum, a Néprajzi Múzeum és a Diafilm Múzeum vetítéssel és dj-vel várja a látogatókat - közölték a szervezők.

Egy hónapos kulturális programsorozat a Városligetben
A program csütörtök este a Parno Graszt lemezbemutató koncertjével kezdődik a Zene a lombok alatt sorozat keretében
Fotó: Fb/Parno Graszt

A Pavilonkertben - együttműködve a park meglévő és leendő intézményeivel - olyan közösségi és művészeti teret szeretnének létrehozni, ami felpezsdíti a Városliget életét - olvasható a közleményben. A szervezők azt javasolják a kultúra iránt érdeklődőknek, hogy vigyenek magukkal plédet, és terítsék le a fűben.

A program csütörtök este a Parno Graszt lemezbemutató koncertjével kezdődik a Zene a lombok alatt sorozat keretében. A paszabi roma népzenei együttes koncertjén a kedvelt slágerek mellett az új lemez címadó dala, a Már nem szédülök is felcsendül.

Pénteken a Múzeumok a szabadban estek keretében Dj Peter Zsuffa és a Néprajzi Múzeum közös produkciója várja a közönséget.

Szeptember 12-én startol a Pavilonkertben a Pecha Kucha Night Budapest őszi szezonja. A Pecha Kucha Night keretein belül a KÉK - Kortárs Építészeti Központ nyújt lehetőséget építészeknek, designereknek és művészeknek, hogy bemutassák a munkáikat. Szeptember 13-án a Diafilm Múzeum vetítésére invitálnak, ahol népszerű dj is várja az érdeklődőket. 

Szeptember 14-én a Magyar Zene Házával együttműködésben hangszerkészítő gyerekfoglalkozással készülnek a szervezők.

Szeptember 20-án a Szépművészeti Múzeum dj-vel közös programját láthatják, hallhatják az érdeklődők.

Szeptember 21-én és 22-én a Liget Street Art elnevezésű programon a Városligetbe látogatók betekintést nyerhetnek a városi művészet alkotói folyamatába. A street art alkotók a Liget jövendőbeli intézményeire, a múzeumok aktuális programjaira, gyűjteményeire reflektálnak saját stílusukban.

Szeptember 26-án a Virtuózok lépnek fel a Pavilonkertben. Szeptember 27-én The Qualitons koncertje lesz a Zene a lombok alatt sorozat részeként. 

A Pavilonkert szezonzáró bulijára október 4-én kerül sor JumoDaddy-vel, a nemzetközi szinten is ismert remixer-producerrel. 

Az összegzés felidézi, hogy a programoknak helyet adó Pavilonkert az Állatkerti körúton épült a 2016-ban elbontott bódésor helyére. Az új pavilonokat Feszl Frigyes eredeti, 1860-ban készült, orientális stílusú tervei alapján építették meg. Az apró épületek külsejükben a Városliget békebeli hangulatát idézik fel, a belső tereket azonban a jelenkori elvárásoknak megfelelően alakították ki, így a parkhoz illeszkedő formában őrzik meg a gasztronómiai-kereskedelmi funkciót a Ligetben.

A Liget Budapest Projekt keretében épülő Magyar Zene Háza várhatóan 2021 végén nyitja meg kapuit, az intézmény addig külső programokon keresztül ismerteti meg az érdeklődőkkel „az igazi Zene Háza élményt” - olvasható a közleményben.
 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom