Kultúra

Tarantino egy horrorral zárná le a filmes karrierjét

Túl sok a kérdés Quentin Tarantino várva várt filmje körül, az is kétséges, hogy tényleg a 10. lesz-e az utolsó. A rendező karrierje során számtalan műfajba belekóstolt, most pedig úgy néz ki, valami újba, a horror műfajába kóstolna bele.

Tarantino egy horrorral zárná le a filmes karrierjét
„Imádom a horrorfilmeket. Szeretnék csinálni egyet”
Fotó: Levon Biss

A Ponyvaregény és a western-sztorik után ez igencsak új terep lenne a rendezőnek, de tehetségét és egyediségét ismerve, biztos, hogy nem fog csalódni a mozik közönsége.

Tarantino az Independentnek beszélt a terveiről: Ha eszembe jut egy jó ötlet, megcsinálom 10. filmemként. Imádom a horrorfilmeket. Szeretnék csinálni egyet - nyilatkozta az Indipendentnek, majd kiemelte, hogy szerinte a Leonardo DiCaprio és Brad Pitt főszereplésével készült - az augusztus 15-én Magyarországon debütáló - Volt egyszer egy...Hollywood is tartalmaz bizonyos horrorra emlékeztető jeleneteket.

A rendező korábban beszélt arról, hogy egy Star Trek-féle filmet készít, de ezek szerint arról vagy letett, vagy esetleg azon felül rendezi meg a horrort. Mindenesetre ha eléri a bűvös tízest, az alkotó nem vonul vissza, mint mondja: „Nem fogok eltűnni(...) de tetszik az ötlet, hogy tíz mozifilmet készítek és utána boom, vége, a filmográfiám lezárult.” Akárhogyan is dönt, a fél világ várja Tarantino 10. filmjét.

Kapcsolódó írásaink