Kultúra

Mozifilm készül a móri mészárlásról

A 17 évvel ezelőtti tragikus, nyolc ártatlan ember meggyilkolásával járó móri bankrablás történetét hamarosan a filmvásznon láthatjuk viszont.

Mozifilm készül a móri mészárlásról
Az móri mészárlás ügyének felgöngyölítése évekig tartott, a valódi tetteseket, Nagy Lászlót és Weiszdorn Róbertet 2007-ben kapták el
Fotó: RAS ARCHÍV

A Magyar Nemzet még májusban írt arról, hogy egész estés játékfilm készülhet a móri mészárlásról; akkor arról írtak, hogy egy neves, nemzetközileg többször is elismert magyar producer, rendező és két sikeres forgatókönyvíró hónapok óta dolgozik a film megvalósításán - írja a Bors.

A lap tudomására jutott, hogy a készülő alkotásban többek között a Balázs Béla-díjas rendező, Muhi András is közreműködik, aki nagy megtiszteltetésnek, és nagy feladatnak érzi, hogy részt vehet a produkcióban.

– Bár a film még nagyon kezdetleges stádiumban van, és a forgatókönyvnek is csak az első változata készült el, azt azonban elmondhatom, hogy ha jövő év elején zöld utat kapunk a Magyar Nemzeti Filmalaptól, akkor 2020 február–márciusában neki is láthatunk a forgatásoknak – mondta a Bors megkeresésére a készülő film producere, Muhi András.

Mint ismert, az Erste Bank móri fiókját 2002. május 9-én rabolta ki két férfi. Miközben egyikük az ajtóban állva elterelte az érkezőket, a másik elkövető szisztematikusan végighaladva a fiókon végzett az összes ott-tartózkodóval. A zsákmány 7,3 millió forint volt. Az ügy felgöngyölítése évekig tartott, a valódi tetteseket, Nagy Lászlót és Weiszdorn Róbertet 2007-ben kapták el. Nagy László a bírósági tárgyalás alatt, ítélethozatal előtt öngyilkos lett a börtönben, Weiszdorn Róbert azonban életfogytiglani büntetést kapott.

Kapcsolódó írásaink