Kultúra

Bejártuk a Sziget magyar helyszíneit

A Hungarikum falu idén újra a Szigetre varázsolja a magyar vidéket, hogy ízelítőül szolgáljon a hazai hagyományból, virtusból, ételből és italból.

Bejártuk a Sziget magyar helyszíneit
A Hungarikum Village-ben a Sokszínű hagyomány az idei év témája
Fotó: szigetfestival.com

Az idei év témája a SOKSZÍNŰ HAGYOMÁNY, a Küküllő menti népművészektől a Felső Tiszavidéki cigány népművészeten át a kalotaszegi és a palóc néphagyományig, határon innen és túl. A szentendrei Skanzen kiállítási sátrában színes magyar hagyományokkal, kézműves mesterségekkel ismerkedhetnek meg, kipróbálhatják a Skanzen különleges népi játékait, és elsajátíthatják a magyar néptáncok lépéseit a délutáni tánctanításokon. Esténként aztán a táncházban ki-ki úgy járhatja, ahogy délután tanulta! A talpalávalót a magyar népzenét játszó zenekarok legjava húzza.

A Magyar Zene Háza, Klasszikus, Opera és Jazz Színpad helyszíne már önmagában is klasszikus a Szigeten és több ezer fiatalnak adta meg a lehetőséget, hogy megismerje az elmúlt fél évezred zenéjének színe-javát. Itt mindenki rájöhet arra, hogy Mozart ugyanúgy cool, mint Sting, Beethoven keményebb bármelyik rockbandánál, és Puccini akár Freddy Mercurynek is írhatott volna számokat. Itt a látogatók megismerhetik az opera igazi arcát, vezényelhetnek szimfonikus zenekart és felfedezhetik a jazz varázsát. Ottjártunkkor közös dobolást folytattak a fesztiválozók.

A Színház- és Táncsátornál kora este a brit Lucy Suggate táncos műsorába futottunk bele, aki a misztikus hangok világába kalauzolta el a nézőket, melyben különleges koreográfiát alkotva táncolt.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

Cirkuszi élmények a Szigeten

ĀA Cirque du Sziget évek óta bizonyítja, hogy a fesztivál elképzelhetetlen az újcirkuszi előadások nélkül +MH-VIDEÓ

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom