Kultúra

Utcazenész utcaszínház

A sétáló utcaszínházak mindig különös színfoltját képezik a Szigetnek: az egy-két főstől a több tíz előadót számláló csapatokig mindenféle felállásban találkozhatunk velük jártunkban-keltünkben. Egyikük a spanyol Sound de Secá, amely ritmusával mindenkit elvarázsol

Utcazenész utcaszínház
Sound de Secá
Fotó: MH/Görgényi Levente

Dobok, utcazenészek, steampunk, kollektív őrület és sok-sok szeretet. A katalóniai Cerverából érkező 18 fős dobegyüttest 2009-ben alapították. Az utcai előadás lehetőségeit kihasználva, minden helyzetből képesek a közönséget lenyűgöző hangulatot teremteni tánccal, dobokkal és improvizációval tűzdelt előadásukkal. Muzsikájuk sokszínű, de leginkább az űtőhangszereken előadott afro-latin ritmusok állnak a középpontjában. Szembetűnő az átgondolt megjelenés és a steampunk stílus, ami nem csak a jelmezeikben jelenik meg. Koreográfiáik kirobbanóan dinamikusak és csalogatók, nem is tud nekik senki sem ellenállni.

Objektum doboz

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom