Kultúra

Mindenki a Nagyszínpadot választotta a pénteken

Nem a legerősebb nap volt a Szigeten a pénteki, a szervezők nem is nagyon akartak ellenfelet adni a Nagyszínpad programjainak.

Mindenki a Nagyszínpadot választotta a pénteken
Tove Lo koncertje volt a pénteki nap első nagy bulija
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

Míg a csütörtöki fellépők megtekintéséhez a Nagyszínpad és az A38 sátor között kellett választania/ide-oda rohannia a fesztiválozóknak, pénteken az előbbi programjára volt a legtöbb ember kíváncsi. 

A buli a svéd popénekesnő, Tove Lo koncertjével indult be, rengeteg fiatal lányt vonzott a rádióbarát muzsika, de a férfiaknak sem kellett teljesen csalódni, ha nem zeneileg tetszett nekik a koncert, legeltethették a szemüket a 31 éves fellépő idomain, ugyanis a világsztár meglehetősen lenge öltözetben érkezett a színpadra.

Tove Lo a színpadon
Tove Lo a színpadon
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

A szomszédos sátorban eközben az amerikai Yeasayer pszichedelikus-experimentális utazásra vitte azt a szegényes létszámú szitizent, akik az ő koncertjüket választották.

Noha necces volt, hogy a fiatal holland dj, martin Garrix fellép a Szigeten, végül nem okozott csalódást ez utolsó perces lemondással. A lemezlovast orvosa tiltotta el az elmúlt hetekben a fellépésektől, miután súlyos bokasérülést szenvedett. Szerencsére a lába meggyógyult, ő pedig ha nem is Ed Sheeran-szinten, de megtöltötte a Nagyszínpad előtti teret.