Kultúra

Ne üljünk a döglött lóra, menjünk együtt Tove Lo-ra!

Hetvenhat hektáron nyolcezer ember szorgoskodott hetek óta azon, hogy felépüljön a Sziget, ami 27. alkalommal fogadja a több mint száz országból érkező látogatókat.

Ne üljünk a döglött lóra, menjünk együtt Tove Lo-ra!
Még mindig vannak papíralapú programfüzetek is
Fotó: MH/ Bodnár Patrícia

A pénteki napon szerintünk a látogatóknak különösen érdemes megnézni a Nagyszínpadon a Punnany Massif, a svéd Tove Lo és a holland dj, Martin Garrix műsorát, az A38 sátorban Yeasayer és Xavier Rudd is lesz, a magyar kínálatot a Punnany mellett az Esti Kornél és a Fran Palermo színesíti. Éjjel komoly buli várható a Necc Party szervezésében.

A Sziget legnagyobb építménye a Nagyszínpad a maga háromezer négyzetméteres területével és ötszáz négyzetméteres játékterével. A legnagyobb sztárokat felvonultató helyszínen egy négyszáz négyzetméteres ledfal teszi teljesebbé a képi világot és mintegy kétszáz intelligens, nagyteljesítményű lámpa biztosítja a tökéletes látványt. A Nagyszínpad programjai este tizenegykor befejeződnek, a buli azonban nem áll meg, ezután zajcsillapított sátrakban vannak a nagyobb programok. Köztük a két legnagyobb a Bacardí Aréna és a MasterCard Színpad by A38. A két nagysátor összesen huszonötezer látogatót tud befogadni.

A Sziget építése során felállítottak huszonhét kilométernyi kerítést, lefektettek huszonegyezer négyzetméter méhsejt alakú járólapot és nyolcezer négyzetméter alumínium járófelületet a talajterhelés enyhítésére, és a sátrakban további huszonháromezer négyzetméter dobogót használtak. A szervezők kétszászötven konténert telepítettek, kiszállítottak negyven kamionnyi építési állványt, és csak a technikát több mint ezer kamion hozza-viszi. Ezerkétszáz mobil vécével, hatszáz angol vécével és két kamionnyi vécépapírral készültek, valamint több mint ötszáz zuhanyzó áll a fesztiválozók rendelkezésére.

Látványvilágában a Sziget az egyik legizgalmasabb fesztivál Európa-szerte, több mint száz különböző művészeti alkotás, egyedi szobor és funkcionális térinstalláció díszíti a területet. Negyven kilométernyi fényfüzér ad egyedi világítást húszezer izzóval, emellett ezer lampion is színesíti a fesztivált. A Sziget biztonságát ezerkétszáz őr és száz rendvédelmi személy védi. Felépült egy hatszáz fős egészségügyi bázis, dolgozik kint háromszáz tűzoltó és egy nulla-huszonnégy működő húszfős vezetési törzs meteorológussal, a fegyveres erők képviselőivel, operátorokkal. A kommunikációt ötszáz RH-rádió biztosítja.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom