Kultúra

Rengeteg látogatót vonz az érzékenyítés

Az elmúlt években a Nem Adom Fel Alapítvány rendszeres résztvevője volt a Sziget Fesztivál érzékenyítő területének, ahol a fesztivál látogatói különböző sportok és egyéb érdekes aktivitások kipróbálásával tapasztalhatják meg, hogy milyen lehet valamilyen fogyatékossággal élni.

Rengeteg látogatót vonz az érzékenyítés
A kalandparkban a kerekesszékes kosárlabdát is kipróbálhatták az érdeklődők
Fotó: MH/Görgényi Levente

Az XS-Land Kalandparkban augusztus 9-16. között az alapítvány több, fogyatékossággal foglalkozó szervezettel együttműködve mutat be egy különleges világot, ahol minden egy kicsit más, viszont semmi sem lehetetlen. A megszokott fesztiválélményektől eltérő programok során az érzékenyítő játékok tartogatnak némi csavart és kihívást.

Objektum doboz

A különböző feladatoknál fogyatékkal élő alapítványi tagok, szigeten dolgozó önkéntesek segítenek a szitizeneknek, legyen szó akár a kerekes székkel való közlekedésről, bekötött szemmel öltözésről, vagy a jelnyelv használatáról. A park területe nagyon népszerű a látogatók között, ottjártunkkor is nagyobb sorok alakultak ki a foglalkozásoknál.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom