Kultúra

Diófát ültettek Cseh Tamás emlékére

Cseh Tamás emlékére, egy diófa elültetésével kezdődött el csütörtökön a KŐFESZT, vagyis a Kővágóörsi Művészeti Napok a Balaton-felvidéki településen. A rendezvény célja, hogy a Káli-medencében ismét felpezsdüljön a kulturális élet.

Diófát ültettek Cseh Tamás emlékére
Cseh Tamás fia, Cseh András (balra) és Csúri Ákos, a fesztivál főszervezője diófát ültet a Kossuth-díjas zenész emlékére
Fotó: MH/Purger Tamás

Az eseményt rendező Határtalan Hangok Alapítvány eredetileg egy emléktáblát avatott volna a Kossuth-díjas előadóművész halálának tizedik évfordulója alkalmából, azonban fia, Cseh András javaslatára inkább egy diófát ültettek. Szerinte ez ugyanis sokkal jobb emléket állít a zenész számára, felidézve a régi fák alatti beszélgetéseket.

A fesztiválon egyébként minden korosztály számára rendeznek programokat: többek között koncertekkel, kiállításokkal, kerekasztal-beszélgetésekkel, bemutatókkal és nem utolsó sorban gyerekfoglalkozásokkal várják az érdeklődőket.

Objektum doboz

Az esemény megálmodójának, Csúri Ákosnak az a terve, hogy ha jók a visszhangok mind a résztvevőktől, mind a falubeliektől, akkor hosszú távon, minden esztendőben megrendezi ezt a kulturális fesztivált.

Kapcsolódó írásaink

Cseh Tamás zeneszerző tíz éve hunyt el

ĀValóságos kultusza alakult ki, kiénekelte, amit a Kádár-rendszerben nem lehetett kimondani – Egyszerű, sallangmentes előadó volt – Vonzódott az indián kultúrához

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom