Kultúra

Megérkezett az iskolai molesztálásról szóló magyar dráma előzetese

Elkészült a Szép csendben előzetese: a napjainkban is kényes téma, a szexuális zaklatás tematikája köré épülő dráma Nagy Zoltán első filmje, amely a Filmalap támogatásával készült.

Megérkezett az iskolai molesztálásról szóló magyar dráma előzetese
A Szép csendben forgatókönyve a zágrábi filmfesztiválon elnyerte a „MyFirst Script” workshop fődíját
Fotó: vertigomedia.hu

A 18 éves Dávid egy ifjúsági zenekar tehetséges szólistája, aki az országos versenyre készülés finisében megsejti, hogy a korosodó karmester szemet vetett a kamaszkorú csellistára, a zenekar újdonsült tagjára, Nórira. Őrlődve a fiatal lány és mestere között, a fiú megszállottjává válik az állítólagos afférnak, és nyomozásba kezd, hogy kiderítse az igazságot.

A rendező a Szép csendben történetén keresztül a zaklatás kényes témájának a bonyolultabb rétegeit kísérli meg feltárni, ahol ráadásul egy olyan ember keveredik gyanúba, aki közel áll hozzánk: az apánk, a munkatársunk, esetleg a mentorunk.

A sajtóanyag szerint a főszereplő Dávidot Major Erik alakítja, a 13 éves Nórit az első filmszerepében debütáló Bognár Lulu, Dávid barátait pedig Lengyel Benjámin és Antóci Dorottya játsszák. A fiatalok mellett olyan kiváló színészek szerepelnek a filmben, mint a Kossuth- és Jászai Mari-díjas Máté Gábor, a Katona József Színház igazgatója; Schell Judit, Jászai Mari-díjas színész, a Thália Színház művészeti vezetője; és a Jászai Mari-díjas Szamosi Zsófia, aki szerepelt az Egy nap, a Mindenki és A martfűi rém című filmekben is.

Objektum doboz

Nagy Zoltánnak, a film rendezőjének Enyhén sós című diplomafilmjét a legjobb kisjátékfilm díjára jelölte a Magyar Filmakadémia. Nagy Szép csendben című alkotásának forgatókönyve a zágrábi filmfesztiválon elnyerte a „MyFirst Script” workshop fődíját.

Szép csendben a Filmalap támogatásával, a Filmalap Inkubátor programjában, a Filmfabriq gyártásában, a KMH Film és a Vertigo Média együttműködésével készült. A film november 14-től látható országszerte a mozikban a Vertigo Média forgalmazásában.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom