Kultúra

Megint megfilmesíthetik A legyek urát

William Golding híres regényét, A legyek urát már többször feldolgozták, nem egy filmet is forgattak már belőle, de a rebootok és remake-ek korában ez nem hat újdonságként.

Megint megfilmesíthetik A legyek urát
William Golding híres regényét, A legyek urát már többször feldolgozták, nem egy filmet is forgattak már belőle
Fotó: AFP

A regény cselekménye lakatlan szigeten játszódik, ahova egy csapat angol kisfiú kerül egy repülőgépkatasztrófa túlélőiként. A gyerekek magukra vannak utalva, a szigeten nincsenek felnőttek, így fokozatosan eltűnnek az otthon megszokott szabályok és korlátok az életükből.

Már korábban készült két feldolgozása a regénynek, előbb 1963-ban angol film készült, 1990-ben pedig jött egy hollywoodi feldolgozás Harry Hook rendezésében.

A Warner Brothers már régebb óta tervezi, hogy filmvászonra viszi William Golding híres regényét, 2017-ben még arról szóltak a pletykák, hogy a stúdió meglovagolja a trendhullámot és a főszereplőket lányokra cserélik. A Variety értesülése szerint ez a elképzelést végül elvettették.

A hírek szerint a studió a Suspiria és a Szólíts a neveden direktorával, Luca Guadagninóval tárgyal arról, hogy rendezze meg a filmet, és partnere, Marco Morabito producer szintén csatlakozhat a projekthez.

Guadagnino egy szöveghű feldolgozást tervez, amelyen ugyanakkor érezni lehet majd a kortárs hatást.

Kapcsolódó írásaink