Kultúra

Itt vannak az első képek Al Pacino és Robert De Niro új filmjéből

Bár a pontos megjelenési dátum még kérdéses, annyi bizonyos, hogy még az idén érkezik a Netflixre Martin Scorsese gengszterfilmje, a The Irishman. Nemrégiben kikerültek az első hivatalos fotók a filmből, a Netflix Twitter-oldalán osztott meg két képet a főszereplőkről: az egyiken Robert De Niro Al Pacino oldalán tűnik fel, a másikon pedig Joe Pesci és De Niro beszélget.

Itt vannak az első képek Al Pacino és Robert De Niro új filmjéből
Újra egy filmben a két legendás színész: középen balra Al Pacino, mellette Robert De Niro
Fotó: Twitter/Netflix

A valós eseményeken alapuló film forgatókönyvét a többek közt a Schindler listáját és a Hannibalt is jegyző Steve Zallian írta Charles Brandt Hallom, szobafestő vagy! című könyve alapján. A történet középpontjában Frank Sheeran, a Bufalino maffiacsalád ír-amerikai bérgyilkosának élettörténete áll. Sheerant Robert De Niro alakítja a filmben, míg jó barátját, a szervezett bűnözéshez több szálon kötődő szakszervezeti vezetőt, Jimmy Hoffát Al Pacino formálja meg.

A további szereposztás is egészen parádés, a Bufalino család fejét, Russell Bufalinót a filmezéstől korábban visszavonult Joe Pesci játssza, aki Scorsese hosszas unszolására tért vissza a kamerák elé, de olyan kiváló színészek is feltűnnek még a filmben, mint Harvey Keitel, Bobby Cannavale, Stephen Graham vagy Anna Paquín.

Joe Pesci Russel Bufalino szerepében (balra) a Frank Sheerant alakító Robert De Niróval
Joe Pesci Russell Bufalino szerepében (balra) a Frank Sheerant alakító Robert De Niróval
Fotó: Twitter/Netflix

De Nirónak és Pacinónak a mostani lesz a negyedik közös filmje, legutóbb a Törvény gyilkosában szerepeltek együtt, ami 2008-ban került a mozikba. Scorsese immáron kilencedszer dolgozott De Niróval, viszont Al Pacinóval ez volt az első közös munkájuk.

A forgatás New Yorkban zajlott 2017 szeptembere és 2018 márciusa közt, a Netfilx pedig nem sajnálta a pénzt a Scorsese szerelemprojektjének számító alkotásra. A hírek szerint 200 millió dollárból dolgozhatott a veterán rendezőzseni, így ez lesz karrierjének eddigi legdrágább filmje.

A hivatalos bemutatót szeptember 27-én tartják a New York-i filmfesztivál nyitányaként, a Netflixre ezt követően kerülhet fel, várhatóan valamikor az ősz folyamán, de mindenképpen még az idén.

Kapcsolódó írásaink