Kultúra

Erősen nyitott Quentin Tarantino

Nyitónapi bevételi rekord

Hatalmas, 40 millió dolláros jegybevétellel indult Quentin Tarantino (képünkön) Volt egyszer egy Hollywood című új filmje, de nem tudta megelőzni Az oroszlánkirályt az észak-amerikai kasszasikerlistán.

Erősen nyitott Quentin Tarantino
Quentin Tarantino
Fotó: MH

A 40 millió dolláros jegyeladás a legjobb nyitó hétvégi eredmény Tarantino-film esetében, és a nyitónapi bevétel is rekord – 16,8 millió dollár – volt az amerikai filmrendezőnek. Ennek ellenére második helyre szorult Az oroszlánkirály múlt héten bemutatott új változata mögött, amely 75,5 millió dollárt zsebelt be az előző heti 185 millió dollár után. Ezzel Jon Favreau remake-je 350 millió dollárt forgalmazott már az amerikai mozikban, ami idén a negyedik legjobb bevétel tíz nap után – idézi a Variety című internetes filmes portált az MTI. Nemzetközi porondon a film 612 millió dollárra tett szert, azaz összességében közelít az egymilliárd dolláros jegybevételhez.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom