Kultúra

Hobo visszarepítette a régi Tabánba a Művészetek Völgye közönségét

A Művészetek Völgye második napja is sokoldalú programokkal várta a látogatókat.

Hobo visszarepítette a régi Tabánba a Művészetek Völgye közönségét
Hobo és bandája nosztalgikus hangulatú koncerttel örvendeztette meg a publikumot
Fotó: MH/Bilau Lothár

A kapolcsi bazársoron kézműves árusok sora, gyerek- és zöld programok, és gasztronómiai élmények gondoskodtak a fesztivál jellegzetes hangulatáról. A Folk udvarban tánc- és énektanároktól lehetett leckéket venni a népzenei műfaj iránt érdeklődőknek.

Délután az udvar szabadegyetemén dr. Sándor Ildikó beszélgetett Kalina Veronika néprajzkutatóval a magyar népszokások szerepéről a jelenkori társadalomban, és a hagyományok ápolásáról.

A Momentán udvar programját a Momentán társulat színi előadásai tarkították. Nagy érdeklődés kísérte az esti maratoni darabot, ami öt órán keresztül szórakoztatta a közönséget. Különlegesség, hogy a forgatókönyvet a nézők alakíthatták, így a nevetés garantált volt.

A Momentán társulat maratoni műsorára sokan voltak kíváncsiak
A Momentán társulat maratoni műsorára sokan voltak kíváncsiak
Fotó: MH/Bilau Lothár

A Kőbánya udvarának fénypontja kétségkívül a Hobo és bandája volt, ahol a Hey Joe alapozta meg a koncert nosztalgikus hangulatát. A közönség nagy örömére felcsendült a Közép-európai Hobo blues is: a blues királya még hetvennégy évesen is olyan dinamizmussal adta elő nagy slágerét, hogy egy röpke időutazást is tehettünk a régi Tabánba.

A Panoráma színpad nevéhez hűen csodálatos kilátást biztosított, amit a Bohemian Betyars koncertje koronázott meg a zenei változatosságával és lendületességével. Az afterezők számára a Vigántpetenden található kabrio mikrobusz dj-pultjának alternatív elektronikus bulija gondoskodott a napfelkeltéig tartó szórakozásról.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

Sokszínű folklórforgatag

ĀBalkáni népzene, alternatív rock, beszélgetések, kirakodóvásár - változatos programok várták a fesztiválozókat a Művészetek Völgye első napján

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom