Kultúra

Sötét és súlyos a Watchmen-sorozat új előzetese

A San Diegóban éppen zajló Comic Conon bemutatták az idei év egyik legjobban várt sorozatának, a Watchmennek az első teljes előzetesét.

Sötét és súlyos a Watchmen-sorozat új előzetese
Rorschach jól ismert maszkja is feltűnik a sorozatban, itt azonban a filmmel ellentétben nem egy karakter viseli majd, többen is felöltik az ikonikus álarcot
Fotó: HBO

Az HBO-ra ősszel érkező széria ugyan Alan Moore klasszikussá vált, azonos című képregényén alapul, de a Zack Snyder által jegyzett 2005-ös filmfeldolgozáshoz képest jóval lazábban kötődik a forrásanyaghoz, inkább csak hangulatában idézi meg azt. A képregényből ismerős karakterek közül is csak Ozymandias és Doctor Manhattan tűnik fel, előbbit Jeremy Irons alakítja.

További szerepekben olyan színészek tűnnek fel, mint Don Johnson, Louis Gossett Jr., vagy Regina King. A rendezői székben Damon Lindelof foglal helyet, aki leginkább a Lost című sikerszéria atyjaként ismert, de számos mozifilm forgatókönyvírójaként is hírnevet szerzett, elég csak a Prometheusra, a Star Trek: Sötétségbenre vagy a Z Világháborúra gondolni.

A sorozat története egy alternatív jelenbeli Amerikai Egyesült Államokban játszódik, ahol a szuperhősöket és a maszkos igazságosztókat erőszakos módszereik miatt a rendőrség üldözi. Az igazságosztók közül többen elégedetlennek a helyzettel és nem válogatnak az eszközökben, hogy változtassanak rajta, míg mások éppen azt próbálják megakadályozni, hogy elszabaduljon a pokol.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink