Kultúra

Sokszínű folklórforgatag

Az idei Művészetek Völgye első napja után bátran kijelenthető, hogy a tíz napon át tartó, három falut felölelő összművészeti fesztiválon minden korosztály jól érezheti magát. 

Sokszínű folklórforgatag
Az első nap egyik leghangulatosabb koncertjét az Anna and the Barbies adta
Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

A folklór bazársorral szegélyezett utcákon sétálva, különböző udvarokba térhettünk be; Taliándörögdön lehetőségünk volt egy kötetlen beszélgetésre Hobóval, aki este egy zenés monodrámával is készült a „hobológusoknak”.

A Tarisznyában a Szólj be a papnak rendezvénysorozat keretében lehetett feltenni kérdéseket a meghívott lelkészeknek, ahol az Életút labirintusban végighaladva interaktív játékok segítségével ismerhetjük meg önmagunkat.

A Szólj be a papnak! című rendezvényen lelkészeket kérdezhettek a jelenlévők
A Szólj be a papnak! című rendezvényen lelkészeket kérdezhettek a jelenlévők
Fotó: MH/Bilau Lothár

A könnyedebb szórakozásra vágyóknak a délután folyamán is lehetőségük nyílt a kikapcsolódásra. A Világzenei Udvarban a Tárkány művek alapozta meg a hangulatot a balkáni talpalávalóval, azt követően Yegor Zabelov, a tangóharmónika virtuóza kápráztatta el a közönséget.

Este Palya Bea, majd a Parno Graszt hozta a tőlük megszokott kiváló népzenei élményeket. Kapolcsra érve a Kender Kertben családias hangulatú tábortűz fogadta a látogatókat, ahol egy nyitott pajtában szalmabálákon helyezhették kényelembe magukat.

A Panoráma színpad nézőterét az Anna and the Barbies, majd a Quimby töltötte meg, a nosztalgiázni és a tombolni vágyók pedig a Momentán Udvarban hajnalig rophatták retró slágerekre.

Kapcsolódó írásaink