Kultúra

A rockzenerajongók világtalálkozója

Aki életében először téved el a Rockmaratonra, menthetetlenül úgy érzi: itt már mindenki régi ismerősként köszönti a másikat. Akkor is, ha életében először látja. Olyan a közeg, hogy az embernek úgy tűnik: mindig is ide tartozott.

A rockzenerajongók világtalálkozója
Buli a dunaújvárosi éjszakában
Fotó: Rockmaraton Fesztivál

A hétfői, úgynevezett nulladik napon zömmel csak azok érkeztek meg Dunaújvárosba, akiket nem csak egy-egy fellépő, hanem maga a Rockmaraton vonz. Ennek ellenére a kemping nagy része így is megtelt, noha azért még kényelmesen akadt szabad hely a hátsóbb sorokban, akár az árnyékos részeken is.

A délutáni koncerteknek is van közönsége
A délutáni koncerteknek is van közönsége
Fotó: MH

A szervezők talpraesettségét és felkészültségét dicséri, hogy már azon a napon is minden vendéglátóegység készen állt a fesztiválozók fogadására. A Rockmaratonon a vendéglátóknál készpénzzel és bankkártyával egyaránt lehet fizetni, az árak fesztiválviszonylatban barátinak mondhatóak, ráadásul a repohár valóban visszaváltható, nem csak a nevében az.

A Rumproof a kora délutáni időpont ellenére is megtöltötte a sátrat: a kalózos partihangulat bevonzza a kissé későbben kelő fesztiválközönséget
A Rumproof a kora délutáni időpont ellenére is megtöltötte a sátrat: a kalózos partihangulat bevonzza a kissé későbben kelő fesztiválközönséget
Fotó: MH

A vizesblokkok kulturáltak, folyamatosan takarítják őket, ráadásul értékmegőrző, és mozgássérült mosdó is rendelkezésre áll.

Természetesen egy fesztivál nemcsak alapszükségletek kielégítéséről szól: a Rockmaraton bővelkedik úgynevezett nappali programokban, sokan vesznek részt az úgynevezett viking edzéseken, számos társasjáték áll a fesztiválozók rendelkezésére (akik élnek is a lehetőséggel), van úgynevezett Kreatív Sarock, ahol többek között origamizni lehet. A fesztiválon jelen vannak az állatvédők, aminek különösen a kutyabarát közönség örül – de még mesematinét is tartanak a korán kelőknek. Emellett vannak filmvetítések, kvízek is az arra fogékonyaknak. Aki viszont inkább a verbális kommunikációban hisz, az panelbeszélgetéseken vehet részt: szerdán például 15 órakor a Supersonic sátorban Aczélos Balázs (Don Gatto), Hormai Balázs (Niburta) és Köteles Leander (Leander Kills) beszélgetnek arról, náluk hogyan születik egy dal.

Akinek pedig mindez nem lenne elég, lemehet a strandra.

A szervezők arra figyelmeztettek szerdán, hogy a bérletek elfogytak, hamarosan nem lesz kapható szombati napijegy és hétvégi bérlet sem, de egyéb napokra napijegyeket még lehet venni.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom