Kultúra

Ma kezdődik az UDVart Fesztivál Füleken

Slam poetry és operabeavató

Koncertek, előadások és filmvetítések várják az érdeklődőket az idei UDVart fesztiválon mától szombatig a szlovákiai Füleken.

A magyaron kívül szlovák, cseh, roma, szír és okszitán származású vendége is lesz a háromnapos összművészeti rendezvénynek – ismertette Illés Kósik Andrea, a Városi Művelődési Központ igazgatója tegnap. Az esti koncerteken a Parno Graszt és Ferenczi György mellett a cseh Frajara Putika és a szlovák Peter Lipa Band, illetve az okszitán Miquéu Montanaro zenél majd a közönségnek, de nem marad el a slam poetry sem. Ezúttal Pion István, Simon Márton és Laboda Róbert adja egymásnak a mikrofont. Újdonságként operabeavatót tartanak szerelmes Mozart-duettek témában: Dinyés Dániel zongorázik és mesél, a kettősöket Kolonits Klára és Erdős Attila adja elő. A FOLT Művészeti Műhelynek köszönhetően újra lesznek alkotóműhelyek és filmsarok, a színházi előadás a VI. Nemzetközi Színházi Fesztivál, az irodalmi programok a LiteraTúra projekt keretében valósulnak meg.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom