Kultúra

Aktív pihenés a VOLT-on?

Mit tehet az egyszeri fesztiválozó, ha korábban ébredt a napsütés miatt? Ha épp nincs kedvére lévő fellépő délelőtt és délután? Pár tippet gyűjtöttünk össze, melyek közül néhányat a fesztivál után is érdemes kipróbálni.

Aktív pihenés a VOLT-on?
Jógával is lehet kezdeni a fesztiválozást
Fotó: MH/Kertész Ákos

Jóga

A fesztivál ideje alatt minden délben detox jógával kezdhették a felkészülést az esti partira a voltozók, az egy órán át tartó átmozgatás végén pedig vezetett relaxáció keretén belül pihenhettek a résztvevők. Természetesen jógázni a nap bármely szakában, a fesztivál vége után is egészséges.

Séta a lombok alatt

A Soproni-hegység az Alpokalja egyik legszebb része, a dimbes-dombos vidék számos apró titkot rejt. A hegység legmagasabban fekvő pontja 558 mérter. A volt fesztiválról indulva számos szép séta út közül válaszhatunk, melynek legnagyobb része a Károly-kilátóhoz vezet fel. A Károly-kilátóból léglezetelállító kilátás nyílik nem csak egész Sopronra, de a VOLT területére is, illetve jó idő esetén az Alpok első nagy hegye, a Schneeberg is látható. Az utat kezdő túrázók is könnyen megtehetik. A túra során érdemes megejteni a Sörházdombi-kilátót, a Deák-kutat valamint a Szalamandra-tó környékét.

Hasznos időtöltés a jóga
Hasznos időtöltés a jóga
Forrás: MH/Kertész Ákos

Belvárosi múzeumtúra

Sopron belvárosában rengeteg lehetőség adódik a kultúrálódni vágyóknak, a Várkerületen belüli óváros-részben megtekinthető a Tűztorony alatti feltárt Borostyànút-rész, nem messze a Storno-gyűjtemény, a Fabricius-ház, az erdészeti- és a bányászati múzeum és persze a számos régi templom.

Hűsítő csobbanás

Közép-Európa harmadik legnagyobb állóvize, a Fertő-tó épp csak olyan távol van, hogy autó nélkül ne lehessen könnyen megközelíteni, de ha szánunk rá időt, kivételesen jó program lehet a családnak. Ha már a közelben vagyunk érdemes megtekinteni a Fertőrákosi Kőfejtőt a barlangszínházzal és az onnan nem messze található Mithrász-szentélyt.

Autóval? Irány Burgenland!

Ausztria legkisebb tartományát érdemes felfedezni, ha marad egy kis idő rá a fesztivál után, az egész család imádni fogja a kastélyokat, várakat és a kis falvak gyönyörű utcáit. Elég az osztrák-magyar határ harminc kilométeres körzetében maradni, a látnivalók száma szinte végtelen. Külön kiemelnénk egynapos programnak a kismartoni Esterházy-kastély és a fraknói vár meglátogatását.

Objektum doboz