Kultúra

Rekord nézőszám és hőség várható a VOLT első napján

Az idei Telekom VOLT Fesztivál rekord látogatottságú napjának ígérkezik a mai. A szerdán fellépő Slipknot, Cypress Hill, Papa Roach és még nagyjából 50 fellépő koncertjére 40 ezer vendéget várnak Sopronba. A kánikula ellen árnyékolókkal és párakapukkal védekeznek a szervezők. 

Rekord nézőszám és hőség várható a VOLT első napján
A Slipknot, Cypress Hill, Papa Roach és még nagyjából 50 fellépő koncertjére 40.000 vendéget várnak Sopronba
Fotó: VOLT Fesztivál

„30 éve szabadon" címmel a rendszerváltásra és az 1989-es Páneurópai Piknikre emlékeznek a fesztiválozók. Ef Zámbó István 10 évvel ezeleőtt, a rendszerváltás huszadik évfordulóján egy Trabantból készített egyedi műalkotást. Most, tíz évvel később egy újabb Trabant születik újjá a fesztiválozók bevonásával. Ef Zámbó István műveivel több helyen találkozhatunk az idei VOLTon: az ő keze munkáját dícséri a VIP-terasz kialakítása és számos installáció. 

Ma 50 fellépő koncertjére 40 ezer vendéget várnak Sopronba
Ma 50 fellépő koncertjére 40 ezer vendéget várnak Sopronba
Fotó: MH/Ficsor Márton

Nagy teret kapott az idei Telekom VOLT Fesztiválon a képzőművészet. A VOLT ART GROUP tagjai több helyen állítottak ki látványos installációkat, a színpadokat pedig Nosek Mimma, Rutkai Bori és Magyarósi Éva grafikái díszítik. Láthatóak a fesztiválon Wahorn András és Nagy László munkái is. 

Objektum doboz

Kedd délután nyitotta meg kapuit a 27. Telekom VOLT Fesztivál. A nyitónapon hatezren érkeztek meg a helyszínre. 

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom