Kultúra

Már csak egyet kell aludni

Minden készen áll a részben új helyszínen a VOLT Fesztivál közönségének fogadására Sopronban a szervezők szerint.

Már csak egyet kell aludni
A nulladik napnak is megvan a varázsa
Fotó: volt.hu

Kedden kezdődik a VOLT, legalábbis kedden lesz a kapunyitás és az úgynevezett nulladik nap: gyakorló fesztiválozók ilyenkorra már összekészítettek mindent, összetekerve, indulásra készen állnak a hálózsákok, a hátizsákok saját űrtartalmuk többszörösét nyelték el, minden fizikai törvénynek fittyet hányva. Forróságra kell számítani, de természetesen zivatarra is, gumicsizma és strandszerelés egyaránt kelleni fog – meg hát egyébként is, mindig éppen az a ruhadarab és/vagy tárgy marad otthon, amire a legnagyobb szükség lenne… Ezt elkerülendő kell mindent elcsomagolni – hogy aztán az egyszeri fesztiválozó ráébredjen: ennyi cuccal nem lehet közlekedni. Ilyenkor jön a válogatás, a fájó szívvel szelektálás, a kényelmi szempontok szembeállítása a szükségletekkel és a megszokással.

Végül csak záródik a csat a táskán, hátizsákon, bőröndön, reggel indulni kell, hiszen aki a fesztivál minden pillanatát ki akarja élvezni, az már kedden délben ott áll a bejárat előtt, akkor is, ha a kapunyitás csak 16 órakor lesz, hiszen az elsők között beérni nem kis dicsőség, arról nem is beszélve, hogy akár árnyas sátorhely is juthat az igyekvőknek…

Ráadásul az idei Telekom VOLT fesztivál legeslegelső programja már 18 órakor kezdődik, amikor Járai Márk lép fel az Ötöslottó bemutatja: Sopron színpadon, utána a Lóci Játszik és Kiscsillag koncertje következik, majd a szervezők ismerkedési estet tartanak, amit Korda György és Balázs Klári, valamint DJ Jokó celebrál a fesztiválra érkezőknek.

Érdemes emlékeztetni, hogy idén a VOLT helyszíne az eddigiekhez képest némileg módosul, az eddigi helyszín tőszomszédságában található, eltéveszteni nem lehet - ígérik a szervezők.Az új helyszín megújult környezetet és új színpadokat, programokat is jelent.

Objektum doboz

Az „igazi” VOLTozás persze szerdán várható, addigra már minden színpad teljes műsorral várja a közönséget. Addig azonban, aki teheti, élvezze a készülődés, az utazás és a nulladik nap varázsát.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom