Kultúra

Megkezdődött a Múzeumok éjszakája programsorozat Budapesten

Megkezdődött szombaton Budapesten a Szépművészeti Múzeumban a Múzeumok éjszakája programsorozat, amelyen országszerte kiállításokkal, koncertekkel, interaktív játékokkal, rendhagyó tárlatvezetésekkel, színházi és táncprodukciókkal, gyerekprogramokkal várják az intézmények a látogatókat.

Megkezdődött a Múzeumok éjszakája programsorozat Budapesten
Liu Shaolin Sándor olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó, a Múzeumok éjszakája idei szóvivője a rendezvénysorozat megnyitóján a budapesti Szépművészeti Múzeumban
Fotó: MTI/Mónus Márton

A tizenhetedik alkalommal megvalósuló eseményen több mint négyszáz helyszínen csaknem kétezer programot kínálnak. A rendezvény központi témája az idén az utazás és a digitalizáció, szlogenje az #UtazásÉlményMúzeum, kiemelt helyszíne Szombathely.

Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára az esemény hivatalos megnyitóján kiemelte: az először 2003-ban megrendezett Múzeumok éjszakája mára Magyarország legtöbb embert megmozgató kulturális eseményévé vált. Négyszázezer ember indul el ezen az estén, hogy megtapasztalják, a pókhálós múzeumok ideje lejárt - mondta, hangsúlyozva, hogy az elmúlt 17 év rendezvényeinek eredményeként nemcsak ezen az éjszakán, hanem az év többi részén is megváltozott a múzeumok működése.
 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom