Kultúra

A kolozsvári filmfesztivál után székely panzióban lazított Nicolas Cage

Románia legnagyobb filmes rendezvénye, a kolozsvári 18. Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) vetítések százaival, nagy klasszikusokkal és premierekkel, kiállításokkal, innovatív műhelyekkel, kerekasztal-beszélgetésekkel, nagyszabású partikkal és neves vendégsereggel, mások mellett Nicolas Cage részvételével várta a közönséget.

A kolozsvári filmfesztivál után székely panzióban lazított Nicolas Cage
Nicolas Cage nagyon közvetlen volt a látogatása során
Fotó: Székelykő Kúria

A színész átvette a fesztivál különdíját, mielőtt másnap workshopot tartott a helyi filmesek számára, a filmtett.ro beszámolója szerint imádja Tarkovszkijt, Bergmanról ódákat zengett, édesapja révén pedig elég fiatalon megismerkedett Fellinivel is.

Cage egyébként rendkívül közvetlen volt és végignézte az 1997-es Ál/arc című filmjének vetítését ahelyett, hogy idő előtt elhagyta volna a helyszínt.

A sztár a torockószentgyörgyi Székelykő Kúria vendége is volt, ahol  gulyást evett és töltött káposztát torockói tejföllel, az erdélyi magyarok azonban a panzió Facebookján szemrehányásokat tesznek, amiért az oldal csak román nyelven adott tájékoztatást a látogatásról.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink