Kultúra

Idén is változatos programokat kínál a POSZT

A fesztivál összeállítói olyan produkciókat válogattak be a versenybe, amelyeket nézőként is szívesen megtekintenének

Június 6. és 15. között rendezik meg a 19. Pécsi Országos Színházi Találkozót. Az eseményt beharangozó tegnapi budapesti sajtótájékoztatón elhangzott: színházi produkciók, szakmai beszélgetések, közönségtalálkozók, valamint színházmarketing konferencia is várja az érdeklődőket.

A Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) a magyar színházi világ legkiemelkedőbb ünnepe – fogalmazott Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár tegnap Budapesten. A fesztivált összesen 60 millió forinttal támogatja a magyar kormány – tette hozzá.


A 19. POSZT beharangozó sajtótájékoztatóján Szűcs Gábor fesztiváligazgató az MTI-nek kiemelte: a versenyprogramot több mint kétszáz magyar nyelvű színházi produkció megtekintése után állította össze Gulyás Gábor esztéta, a Ferenczy Múzeumi Centrum igazgatója és Zalán Tibor író, dramaturg. A fesztivál ideje alatt, június 6. és 15. között további színházi produkciók, szakmai beszélgetések, közönségtalálkozók, virtuális plakátkiállítás, valamint színházmarketing konferencia is várja az érdeklődőket. A versenyelőadásokat a Pécsi Nemzeti Színházban láthatja a közönség. Szűcs Gábor hozzátette: a POSZT idei díszvendége Molnár Piroska Kossuth-díjas színésznő, a nemzet színésze.

Gulyás Gábor és Zalán Tibor arról is beszámoltak, hogy sok kritikát kaptak a versenyprogramban szereplő vagy éppen nem szereplő előadások miatt, de igyekeztek olyan produkciókat beválogatni, amelyeket nézőként is szívesen megtekintenének.
Rátóti Zoltán, az Magyar Művészeti Akadémia Színházi Tagozatának vezetője hangsúlyozta: a köztestület 2019-ben 300-300 ezer forint pénzjutalmat biztosít a POSZT-on átadott tizennégy szakmai elismerés és a közönségdíj mellé.
A teljes programkínálat a Poszt.hu oldalon olvasható.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom