Kultúra

Az eutanáziát választaná Alain Delon

A 83 éves éves Alain Delon már mindent elrendezett arra az esetre, ha valamilyen súlyos betegség miatt magatehetetlenné válna. Minderről a svájci L’Illustré nevű lapnak beszélt Zorro megformálója.

Az eutanáziát választaná Alain Delon
A francia filmsztár már elrendezett minden halálával kapcsolatos hivatalos ügyet
Fotó: AFP / Valery HACHE

A Cannes-ban idén életműdíjjal kitüntetett Alain Delon egy ideje már Svájcban él, ott intézte a halálával kapcsolatos hivatalos ügyeit is.

„A halálom előtt minden el lesz rendezve, akár tetszik, akár nem” - utalhatott a lánya, Anouchkán kívül korábban született gyerekeire, Anthony-ra, Alain-Fabienre és el nem ismert fiára, Christian Aaron Boulognra. A színész köztudottan nincs túl jó viszonyban fiaival, Cannes-ba se hívta meg őket. 

„Nem akarom, hogy a gyerekeim a halálom után hajba kapjanak a vagyonomon, ahogy teszik ezt Johnny Hallyday gyerekei két éve. A svájci ügyvédem már mindet elintézett. Halálom után Anouchkát bíztam meg a vagyonom kezelésével” - szögezte le.

A francia világsztár már távozásának a módjáról is rendelkezett. Az eutanáziát fogja választani abban az esetben, ha gyógyíthatatlan betegség támadná meg a szervezetét. Már azt is eltervezte, hogy családja és barátai körében akarja örökre lehunyni a szemét.

„A svájci Exit klinika szolgáltatását veszem majd igénybe. Ki fogom hívni őket magamhoz, ha eljön az ideje. Jó dolognak tartom, hogy az ember a saját szobájában halhat meg azok között, akiket szeret. Ezek az ember utolsó pillanatai, és ez olyan dolog szerintem, amibe senkinek nincs beleszólása. Lehet, hogy sokaknak nem tetszik, én ezzel szemben jó dolognak tartom, hogy egyáltalán van rá lehetőség itt” - mondta a svájci lapnak a színész. Svájcban nincs egyértelmű szabályozás az eutanáziára. Az Exit Klinika 22 éves fennállása óta ezreknek adta meg a kegyes halál lehetőségét.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom