Kultúra

Velencében készített graffitit Banksy

Velencében készített graffitit Banksy: a már két hete az olasz városban látható falfestmény egy csatorna házfalát díszíti. 

Velencében készített graffitit Banksy
A Venice in Oil című alkotás egy hatalmas óceánjárót ábrázol, amely a Canal Grandén hajózik a gondolák között
Fotó: Instagram

A street art rejtőzködő brit művésze Instagram-oldalán kommentár nélkül posztolt képet a graffitiről, mely egy mentőmellényt viselő, kezében jelzőfáklyát tartó gyereket ábrázol. 

A festményt május 10-én, péntek éjjel fedezték fel a velencei Santa Margherita tértől pár lépésre egy ház falán. 

Az elmúlt héten szintén az Instagramra feltöltött videó már tanúsította, hogy Banksy a városban tartózkodik. Az identitásának titkát őrző művész kisfilmjében egy arcát eltakaró ember látható, amint Velence egyik szegletében összeállít egy a kilenc különböző méretű festményből álló installációt. 

A Venice in Oil című alkotás egy hatalmas óceánjárót ábrázol, amely a Canal Grandén hajózik a gondolák között. A helyi lakosok és a turisták meg-megállnak a kompozíció előtt, amely egyikük szerint „még a biennálén látott alkotásoknál is szebb”. Két rendőr végül - engedély hiányában - távozásra szólítja fel a titokzatos alakot, aki eltolja az összepakolt vásznakat, eközben felharsan egy háttérben elhaladó óceánjáró kürtje.

Objektum doboz

A friss velencei graffiti felbukkanását egyesek botrányosnak tartják, mivel „megcsúfolja a várost és történelmét”, azonban sokkal többen üdvözlik örömmel a műalkotást és remélik, hogy nem esik baja - írta a Venezia Today hírportál.

Mióta felbukkant, sokan álltak meg a mű előtt, hogy megcsodálják és lefotózzák, sőt már a Google térképén is jelzik.

Kapcsolódó írásaink