Kultúra

Jazz-, nép- és egyházzenei koncertektől lesz hangos hétvégén a Ráday utca

Református Zenei Fesztivál

Idén már tizenhatodik alkalommal rendezik meg a budapest-ferencvárosi Bakáts téren és Ráday utcában a Református Zenei Fesztivált, amelyen a hangversenyek mellett csángó táncházat, fáklyás felvonulást és kórustalálkozót is rendeznek.

A vasárnapig tartó eseményen mintegy nyolcszáz közreműködő vesz részt, a Károli Gáspár Egyetem dísztermében minden napra jut zenei program vagy kerekasztal-beszélgetés, a vendégeket borkóstolóval, zsíros kenyérrel is várják. A Kálvin téri református templomban a fesztivál alatt lesz kórusének, késő esti zenés áhítat, orgonamuzsika, barokk zenei koncert. A Kálvin Kamara Kert (KKK) jazz- és népzenei koncerteknek ad otthont a Ráday utca elején. Mások mellett fellép a Muzsikás, a Vujicsics Együttes, a Makám, a Misztrál, Pál István Szalonna és bandája, a Fölszállott a páva ifjú művészei, a Szent Efrém Férfikar, a Fassang–Szokolay Duó, de a Kaláka is. Holnap este az ötszáz fős fesztiválkórus a Nemzeti Múzeum lépcsőjén énekel. A fesztivál részletes programja olvasható a Fidelio különszámában, illetve megtalálható a Rzf.reformatus.hu honlapon.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom