Kultúra

Egy tizenhárom éves pécsi fiú nyert Cannes-ban díjat

Az elismerést a nemzetközi zsűri nevében Professor Karl Bardosh adta át az American Pavilion-ban – adta hírül Facebook-oldalán Ábel édesanyja, Százados Éva.

Egy tizenhárom éves pécsi fiú nyert Cannes-ban díjat
A rövidfilmet egy nap alatt vették fel
Fotó: Facebook

Ábel egy családi összejövetelen kezdte el próbálgatni az effekteket a telefonján, az öccsét filmezte, ebből állt össze végül egy rövidfilm az öngyilkosságról, melynek végső üzenete, hogy Figyeljünk egymásra.   - írja a Szabadpécs.

Objektum doboz

A lap értesülése szerint a fekete-fehér alkotást, amit egy nap alatt forgattak le, „hirtelen ötletből”, a 72. cannes-i fesztivállal párhuzamosan futó Global Short Film Awards döntőjébe hívták meg.

Százados Ábel 13 éves, a pécsi Jurisics Utcai Általános Iskola hetedikes diákja.

A rövidfilm itt megtekinthető:

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

Egy kaotikus élet mozaikkockái

ĀPedro Almodóvar önéletrajzi alkotása inkább lazán összefűzött jelenetsornak tűnik, mint átgondolt műnek – A film szép, könnyen nézhető, viszont mintha hiányozna a mondanivaló

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom