Kultúra

Titokban mutatták be Polanski új filmjét Cannes-ban

Zárkörű rendezvényen mutatták be Roman Polanski legújabb, An Officer and a Spy című filmjét a cannes-i fesztiválon. A vetítésre csak névre szóló meghívókkal lehetett bejutni.

Titokban mutatták be Polanski új filmjét Cannes-ban
Fotó: mh

A hazaárulásért elítélt Alfred Dreyfus kapitányról szóló filmet telt ház előtt vetítették, pedig nem is a fesztivál hivatalos vetítőtermében, hanem egy Croisette melletti kiállítóhelyen mutatták be - jelentette a Hollywood Reporternek. Ennek az lehet az oka, hogy Roman Polanski ellen egy régi amerikai bírói ítélet értelmében még mindig nemzetközi elfogatóparancs van érvényben kiskorú elleni nemi erőszak vádjával. 

Az Oscar-díjas filmrendező nem is vett részt a rendezvényen. A készítőket a producer és a szintén Oscar-díjas francia színész, Jean Dujardin képviselte, aki a 25 millió dollárba kerülő alkotás főszereplője. A film a híres Dreyfus a perről szól, mely a 19. század legnagyobb politikai válságát okozta Franciaországban. A történelmi drámában játszik a rendező felesége, a francia színésznő Emmanuelle Seigner is. Úgy tudni, a nagyobb amerikai forgalmazók el sem jöttek a vetítésre, mondván a körözés alatt álló rendező művét hazájukban úgysem mutathatják be. 

Kapcsolódó írásaink