Kultúra

Visszavágott Alain Delon: Azzal foglakozzanak, amit letettem az asztalra!

Évekkel ezelőtt elhangzott kijelentési miatt támadta meg egy hollywoodi nővédő szervezet Alain Delont a cannes-i filmfesztivál megnyitója után.

Visszavágott Alain Delon: Azzal foglakozzanak, amit letettem az asztalra!
Alain Delon nagy megtiszteltetésnek tartja életműdíját és egyelőre nem mondta le az átvételét
Fotó: AFP

A francia filmsztárt a Le Figaro munkatársa érte el telefonon, hogy megkérdezze, mi a véleménye a petícióról, amit a Women and Hollywood nevű nővédő szervezet tett közzé a közösségi médiában. Az aláírásgyűjtő azt kérte a cannes-i filmfesztivál szervezőitől, hogy rasszista, homofób és nőgyűlölő kijelentései miatt ne tüntessék ki Alain Delont. A filmsztár azonnal reagált az őt ért támadásra:

„Mit is mondhatnék erre? Engem valaki vagy szeret, vagy nem. Azt viszont kijelenthetem, hogy amit letettem az asztalra, a karrierem, az nem vitatható. Egyébként nem is érem, mi ez az egész” - méltatlankodott a filmsztár, majd így folytatta: „Ki ez és mit akar épp most? Az az érzésem, hogy az aláírásgyűjtő egy kis reklámot akar magának” - tette hozzá Zorro megformálója.

A petíciót eddig több, mint 19 ezren írták alá. A szervezők ennek ellenére nem változtatnak az eredeti terven, a filmpalotában vasárnap átadják Alain Delonnak a díjat.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom