Kultúra

Ősszel dupla koncertet ad Budapesten a Skillet

Augusztusban jelenik meg a napjaink egyik legsikeresebb keresztény rockzenekarának számító Skillet tizedik nagylemeze, amely a Victorious címet kapta. Az új album kapcsán turnéra is indul a csapat, szerencsére a magyar rajongókat sem hagyják ki a buliból, sőt, november 22-én és 23-án mindjárt két koncertet is adnak az Akvárium Klub nagytermében.

Ősszel dupla koncertet ad Budapesten a Skillet
A Skillet novemberben visszatér Magyarországra
Fotó: Skillet

Az 1996 óta működő Tennessee-ből származó Skillet számára hatodik nagylemezük, a Comatose hozta meg a nagy áttörést, számos daluk – köztük a címadó Comatose, a Rebirthing vagy a Whispers in The Dark óriási rádiós sláger lett, maga az album pedig elérte a dupla platina státust.

Sikerük azóta is töretlen, világszerte 12 millió lemezt adtak el, kétszer jelölték őket Grammy-díjra, koncertjeik rendszeresen telt ház előtt zajlanak. Dalszövegeikben a kezdetektől fogva nyíltan vállalják keresztény hitüket, üzenetük pedig hallgatóságuk növekedésével sem változott.

Hazánkban is masszív és lelkes rajongótáborral bírnak, így nem csoda, hogy rendszeresen visszatérnek Magyarországra: 2016-ban a Volt Fesztiválon játszottak, majd decemberben az Akváriumban volt egy emlékezetes klubbulijuk, tavaly nyáron pedig ismét a Volt közönsége tombolhatott rájuk.

Nemrégiben jelentették be, hogy a 2016-os Unleashed címet viselő anyag folytatásaként augusztus 2-án lát napvilágot új korongjuk, a Victorious. A 12 dalt tartalmazó kiadványról az első friss nóta, a Legendary már meg is hallgatható:

Objektum doboz

„Most először fordult elő, hogy a lemez nagy részén Korey-val mi ketten láttuk el a produceri feladatokat” - mondta a Billboardnak a frontember John Cooper frontember a zenekar gitáros/billentyűsére, egyben feleségére, Korey Cooperre utalva. „Visszahallgatva egy élettel teli, szórakoztató anyag lett, de ilyen egy jó Skillet-album: olyan dalokkal van tele, melyek hallatán a koncerteken a levegőbe csapsz az öklöddel, de futás vagy autóvezetés közben is erőt ad” - mesélte a Victoriousról John Cooper.

A banda ősszel 25 várost érintő Európa-turné keretében mutatja be a lemezt, Budapesten ráadásul dupláznak: november 22-én és 23-án is el lehet őket csípni élőben az Akvárium Klubban. A bulikra május 17-én 10 órától indul a jegyértékesítés, bővebb információ ide kattitntva érhető el.