Kultúra

Színpadon akar meghalni Alain Delon

Hiába volt a francia filmgyártás fenegyereke egy életen át Alain Delon, színpadon akarja nyújtani élete vélhetően utolsó alakítását. 

Színpadon akar meghalni Alain Delon
Alain Delon hiába filmezett egész életében, utolsó szerepét színpadon akarja eljátszani.
Fotó: AFP

Alain Delon már régóta hangoztatja, hogy nem filmez többé, mert René Clément és Luchino Visconti halála óta nincs olyan rendező, akivel szívesen dolgozna. A színpadi szereplésre is csak azért szánta rá magát, mert olyan rendezőre akadt, akivel szívesen dolgozik, és a történet is tetszik neki.

„Filmről szó sem lehet, viszont ebben a színdarabban szívesen játszom. Egy nyugalmazott rendőrkapitányt alakítok benne, akit azért nyugdíjaztak, mert egy rablás alkalmával golyót kapott a hátába” - mondta a színészlegenda a Nice Matin nevű lapnak.

Alain Delon hét éve sem filmet, sem színdarabban való szereplést nem vállalt, mert a szívével folyamatosan gondok voltak, többször meg is kellett műteni. Ennek a darabnak azért is örül, mert több hasonlóság is van közte és a felügyelő között. Nemrég elesett a birtokán, a háta súlyosan megsérült, de azóta szerencsére már felépült. Karakterének, a párizsi rendőrfőnöknek pedig golyó fúródott a hátába.

„Ez lesz életem utolsó munkája, nem csak filmet, de több darabot sem vállalok, úgy gondolom, a színpadon fogom végezni. Amiben viszont biztos vagyok, az az, hogy ez a darab lesz életművem utolsó állomása” - fogalmazott a színész, akit néhány nap múlva filmes életmű díjjal tüntetnek ki a Cannes-i fesztiválon.

Kapcsolódó írásaink

Te most csak aludjál, Liliom!

ĀA Budapesti Operettszínház legújabb bemutatója megrendítő, Molnár Ferenc eredetijéhez hű, csodálatos előadás lett Nagy-Kálózy Eszter és Jordán Tamás vendégszereplésével