Kultúra

Hét nap, kilenc headliner - Idén igazán bekeményít a Sziget

Hét nap, kilenc headliner a Nagyszínpadon, fenntarthatóság, környezetvédelem, Love Revolution, tucatnyi kisebb színpad, színház, cirkusz, összművészet - címszavakban nagyjából így fog kinézni idén a Sziget Fesztivál.

Hét nap, kilenc headliner - Idén igazán bekeményít a Sziget
Kardos József (b) és Kádár Tamás (j): Ed Sheeran, Macklemore, a National, a Franz Ferdinand, Richard Ashcroft, a Florence + The Machine, Johnny Marr, Twenty One Pilots, Foo Fighters is lesz a Nagyszínpadon
Fotó: MH/Papajcsik Péter

„Több szempontból is kimagasló az idei, sorrendben 27. Sziget Nagyszínpadának felhozatala: egyfelől a korábban megkezdett növekedési stratégiát követve a tavalyihoz képest fél milliárd forinttal nőtt a legfőbb fellépőkre szánt keret, másfelől két olyan nap is lesz, amelyre két kiemelt kategóriás főfellépő jut” - emelte ki Kádár Tamás, a Sziget főszervezője a rendezvény csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján.

Kádár arról is beszélt, hogy a teljes tavalyi bevételt visszaforgatták az idei rendezvénybe, így sikerült a szokásosnál is jobb felhozatalt összeállítani fellépőkből. Elmondta, hogy a nyitónapra, ahol Ed Sheeran lesz a sztárfellépő, napijegyet már nem is lehet kapni, és rohamosan fogynak az utolsó napra szóló jegyek is, amikor a Foo Fighters fog egy két és fél órás showt adni a Hajógyári szigetem.

A Sziget a Love Revolution szlogen köré szerveződik az idén is
A Sziget a Love Revolution szlogen köré szerveződik az idén is - emelte ki Kádár Tamás
Fotó: MH/Papajcsik Péter

A fesztivál idén is kiemelt figyelmet fordít a fenntarthatóságra;  a tavaly már bevezetett reoharas rendszert tovább bővítik, már műanyag tányérpkat, evőeszközöket is csak akkor kaphatnak a fesztiválozók kézhez, ha azok lebomló anyagból készültek. A tavalyi szívószálfogyasztás-korlátozás is meghozta a gyümölcsét: 600 000 műanyag pálcikával kevesebb fogyott a kampány hatására, mint egy évvel korábban. Az idén a szervezők ennél is tovább mennek, annak, aki kifejezetten szívószállal szeretné fogyasztani az italát, papírból készített eszközt adnak a poharába.

Objektum doboz

A sajtótájékoztatón Kardos József programigazgató arról is beszélt: a Sziget a Love Revolution szlogen köré szerveződik az idén is, s ennek keretében a szinte átláthatatlan mértékű programkínálatban jelen lesznek az olyan témák is, mint a környezettudatosság és az emberi jogok védelme. Ennek egyik eleme lesz, hogy a Nagyszínpadon, két koncert közötti átállás ideje alatt is fontos társadalmi kérdésekre hívják fel a figyelmet művészek és gondolkodók.

Kardos kiemelte azt is, hogy az idén is rendkívül izgalmas lesz a színházi felhozatal, de nem maradnak látnivaló nélkül a cirkuszi produkciók kedvelői sem.

A szervezők rámutattak, hogy ugyan nem minden napra kapható már napijegy, de a többféle struktúrában megváltható jegyekkel még Ed Sheeran fellépését is el lehet csípni. A jegyek, bárletek egyébként május 9-ig kedvezményes áron vásárolhatóak meg.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom