Kultúra

Százharminc ruhájától válik meg Claudia Cardinale

Ruhatárának tetemes részét bocsátja árverésre Claudia Cardinale. A Volt egyszer egy vadnyugat és sok más filmsiker sztárja nem csak saját ruhadarabjaitól válik meg. Filmes jelmezeinek egy része is kalapács alá kerül.

Százharminc ruhájától válik meg Claudia Cardinale
Claudia Cardinale árverésre bocsátja ezt az estélyit is, amit a cannes-i fesztiválon hordott 2017-ban.
Fotó: AFP

A licitálásra váró ruhaneműk között lesz az a nagyestélyi is, amit Claudia Cardinale két éve viselt a cannes-i fesztiválon. Az árverés június 28-án kezdődik és július 9-ig tart. A liciteket kizárólag a neves aukciós ház honlapján lehet megtenni. A ruhakölteményeket egyébként ki is állítják azokban a szalonokban, ahonnan származnak. A Nina Ricci üzletében Párizsban például július 2-4-ig lehet megnézni azt a flitterekkel bevont estélyit, amit a színésznő 1965-ben hordott az Oscar-díjátadó gálán.

Claudia Cardinale Rock Hudson oldalán viselte azt a gyönyörű Nina Ricci estélyit, amit most árverésre bocsátanak.
Claudia Cardinale Rock Hudson oldalán viselte az Oscar-díjátadón ezt a gyönyörű Nina Ricci estélyit, amit most árverésre bocsátanak.
Forrás: AFP

Licitálni lehet majd arra a bőrkabátra is, amit a színésznő a Francesco Maselli rendezte Nem mindennapi pár című filmben hordott. Ebben Rock Hudson volt a partnere. A kabátot 2000 és 3000 euró közötti összegre (644 ezer-966 ezer forint) becsülik.
Eladó a kaliforniai Cole divatház fürdőruhája is, amelyet Cardinale az Alain Delonnal játszott, Mark Robson rendezte Elveszett dicsőség című filmben (1966) viselt. Ez a darab elérheti a 700 eurót (225 ezer forint).

„Sokan ismerik, mint sikeres filmszínésznő, azt azonban kevesen tudják, hogy mindig is nagyon értett a divathoz, igazi divatikon ma is. Ezt a kevésbé ismert oldalát szeretnénk most megmutatni”- tudatta a Gala magazinnal az aukció egyik szervezője.


 


 

Kapcsolódó írásaink