Kultúra

Kezdődik a hatodik Nagy-Szín-Pad!

Hatodik alkalommal indul a könnyűzenei előadók legrangosabb hazai versenye, a Nagy-Szín-Pad! 

Kezdődik a hatodik Nagy-Szín-Pad!
A mezőny idén is hihetetlenül színes és erős, a részvevők fényes karrier előtt állnak
Fotó: MH

A verseny idei mezőnyében a Follow the Flow, KosziJanka, a New Level Empire, a Nomad, a Stolen Beat, a Useme, a USNK és a The Bluebay Foxes verseng. A megmérettetés egyik fontos jellemzője, hogy a résztvevők meghívást kapnak többek között a Szigetre, a VOLTra, a STRANDra, a Nagyon Balaton rendezvényeire és a Campusra, a győztes pedig a fesztiválok nagyszínpadán koncertezhet. 

A Nagy-Szín-Pad! elődöntői május 8-a és 11-e között lesznek, a döntő pedig május 16-án, az Akvárium Klubban.

Objektum doboz

A Nagy-Szín-Pad! kizárólag meghívásos alapon működik, a szervezők nem fogadnak el jelentkezést. Nem tehetségkutató, hanem tehetségMUTATÓ, amelyben olyan előadók és zenekarok vesznek részt, akik klubszinten már jelentős népszerűségre tettek szert. A rendezvénysorozat egyfajta katapultként is szolgálhat azok számára, akik eddigi karrierjük során már bizonyították a nagyszínpad-érettségüket, megalapozták a jövőjüket, csak a nagy áttörés lehetőségére várnak - hangzott el a rendezvénnyel kapcsolatos sajtótájékoztatón csütörtökön, az Akvárium Klubban.

A Nagy-Szín-Pad! hitelességét jól példázza, hogy eddigi éveiben olyan előadók és zenekarok szerepeltek benne, akik ma már arénákat töltenek meg, és a fesztiválok nagyszínpadán, főműsoridőben játszanak. Elég, ha csak a Halott Pénzre, a Margaret Islandre, a Honeybeastre, a Lóci Játszikra, vagy a tavalyi győztes Apey & the Pea-re gondolunk.

A mezőny idén is hihetetlenül színes és erős. A résztvevők között akad lenyűgözően tehetséges énekesnő, tehetségkutató győztes rapcsapat, hatalmas és lojális rajongótáborral rendelkező együttes, a YouTube-on nézettségi rekordokat döntögető trió, és évek óta élmezőnyben dolgozó rockzenekar is. Bárki nyerjen is idén, egy biztos: ők már mindannyian győztesek, és fényes karrier előtt állnak – avatott be a részletekbe Lobenwein Norbert, a Nagy-Szín-Pad! alapítója.

S hogy hogyan lehet bejutni a Nagy-Szín-Pad! versenyzői közé? Száznál is több koncertszervezőtől, producertől, újságírótól, zenei szerkesztőtől érkeznek ajánlások azokról a zenekarokról és előadókról, akik önerőből jutottak el teltházas klubkoncertekig, vagy éppen rádióban és YouTube-on népszerű dalokig. Közülük választja ki egy nagy létszámú kör azt a nyolc előadót, akiket meghívnak a versenyre.

A Nagy-Szín-Pad! elődöntői és döntője teljes koncertekből áll, így akár egy 4+1 napos fesztiválnak is tekinthető, amelynek kulisszái mögé a tévénézők is betekintést nyerhetnek. "Különös figyelmet fordítunk arra, hogy a résztvevőknek a lehető legprofesszionálisabb lehetőséget nyújtsuk a nagyobb közönség előtti bemutatkozásra, és idén számos újítást bevezetve még nagyobb hangsúlyt fektetünk a látványelemekre" - mondta el az alapító, majd hozzátette: a már említett fesztiválfelkérések mellett rengeteg értékes díjjal is gazdagodnak majd a legjobb Nagy-Szín-Pad!-osok: 

a győztes a fesztiválos fellépések mellett meghívást kap a Petőfi Zenei Díj 2019-es showműsorába, amelynek idén is a STRAND Fesztivál ad otthont, valamint saját, dedikált estét kap az Akvárium Klubban. Emellett minden döntős zenekar 1-1 millió forintos videóklip támogatásban részesül, és valaki vendégzenekari meghívást kap a Budapest Parkba. Ráadásképp az elődöntők összes résztvevője fellép a Sziget, a Telekom VOLT, a STRAND és a Campus fesztiválon, valamint a MOL Nagyon Balaton eseményein.

A NAGY-SZÍN-PAD! 2019-ES MENETRENDJE:

Május 8. -  FOLLOW THE FLOW - KOSZIJANKA

Május 9.  - NOMAD - NEW LEVEL EMPIRE

Május 10. -  USEME - STOLEN BEAT

Május 11. - USNK - THE BLUEBAY FOXES

Döntő: május 16.

Bemutatkozik a Nagy-Szín-Pad! crew

Az elődöntők alatt elsősorban a szakmai zsűri, azaz a Nagy-Szín-Pad! crew szavazata számít, a közönség tényegében a 11. zsűritagként teheti le a voksát SMS-ben, Instagramon és a www.nagyszinpad.com oldalon.

A közönség és a Nagy-Szín-Pad! crew szavazatainak összesítése adja ki a 3 továbbjutó zenekart, személyüket május 13-án reggel jelentik be a Petőfi Rádióban. Ekkor újraindul a szavazás a 3 döntősre, akikre egészen a döntő végéig lehet szavazni.

A végeredményt már csak a közönség alakítja: az ő voksaikat a szavazás élő adásbeli lezárása után összesítik, és bejelentik a Nagy-Szín-Pad! idei győztesét.

Bemutatjuk a Nagy-Szín-Pad! 2019-es résztvevőit 

FOLLOW THE FLOW

A Follow The Flow 2017-ben nyerte el végleges formáját, amikor Szakács Gergő is csatlakozott Fura Cséhez és BLR-hez. Nem tudja senki című slágerük azonnal berobbant a köztudatba, folyamatosan rekordokat döntögetve több tízmilliós nézettséggel a YouTube-on, miközben a legtöbb slágerlistát is könnyűszerrel letarolta a népszerű dal. A hazai zenei szakma sem ment el szó nélkül a jelenség mellett, hiszen a tavalyi Petőfi Zenei Díj – Év felfedezettje díjat ők vitték haza, novemberben őket választotta a közönség, hogy Magyarországot képviseljék Bilbaóban, az MTV EMA díjátadó gáláján. Idén pedig Fonogram-díjra jelölték őket, az Év hazai modern pop-rock albuma vagy felvétele, illetve az Év Felfedezettje kategóriákban is. Eközben az élő fronton is szépen ível felfelé a srácok csillaga: december elsején az Akvárium Klub KisHallját töltötték meg, vidéki turnéjuk állomásain is sorra teltház előtt játszanak. Márciusi Akvárium NagyHall-beli duplakoncertjükre pedig rekordidő alatt, mindössze néhány órával a bejelentés után minden jegy elkelt.

KOSZIJANKA

KosziJanka Magyarország kiemelkedő énekesnője, aki nem csak tehetségével, de frissességével, őszinte zeneszeretetével, pozitív életszemléletével ragadja magával a közönséget. Hallhattuk már több zenekar közreműködőjeként (PASO, Subscribe, Heincz Gábor ’Biga’), a Random Trip improvizációs koncertjein is visszatérő vendég. Természetesen saját szóló projektje, a Szabó Zével közösen megálmodott KosziJanka produkció az, amiben igazán megmutathatja önmagát, és a leginkább kifejezheti érzéseit-gondolatait. Már a dalokat hallgatva is olyan életöröm-katarzisban lehet részünk, amit kevés előadó vált ki közönségéből, koncertjeiről pedig pozitív, életigenlő energiáktól feltöltődve, mosollyal az arcukon távozhatnak rajongói.

NEW LEVEL EMPIRE

A New Level Empire 2013-as alakulása óta a hazai zenei rádiók játszási listáinak éllovasa. Olyan slágereket köszönhetünk a formációnak, mint a The Last One, a Belédfulladnék vagy a legfrissebb a Megtörténtünk. A csapat tagjai a hazai zenei szcéna jól ismert szereplői: a doboknál a techno dj, Nyújtó Sándor (DJ Newl), a billentyűknél a számtalan könnyűzenei produkció mögött zeneszerzőként “megbúvó” Krajczár Péter (Krash), a basszusgitárnál Seprényi Fanni, továbbá Lelovics György erősít gitárfronton. A zenekar frontembere, a műsorvezető, dalszerző-énekes, Ujvári Zoltán Szilveszter (Zola). A zenekar célja, hogy alapjaiban reformálja meg a modern dance zenét: az eddig kizárólag Dj-k által bemutatott műfajt a New Level Empire zenekari formátumban, hangszeres megoldásokkal kelti életre és viszi színpadra – ezzel egy üde színfoltot hozva a Nagy-Szín-Pad! mezőnyébe.

NOMAD

A Jánosi „Cicó” Szabolcs alapította, pop/rock stílusban játszó Nomad zenekar 2012. óta aktív résztvevője a hazai koncertéletnek. Számos országos turnéval a háta mögött nyugodtan nevezhető az egyik legaktívabb koncertzenekarnak az országban. A folyamatos koncertezés mellett rögzített negyedik lemezük 2018. októberében jelent meg Új remény címmel, mely a MAHASZ eladási lista 11. helyén nyitott. A lemez meghozta a csapat számára a második Fonogram-jelölést az év hazai modern pop-rock albuma vagy hangfelvétele kategóriában. A remény hídjai című dal, mely A DAL idei szériájában egyenes ágon jutott a legjobb 18 közé, kitartóan tanyázik a Petőfi TOP40 felső házában.

STOLEN BEAT

A Stolen Beat a tavalyi X-Faktor második helyezettjeként robbant be a köztudatba. A zenekar rengeteg koncert mellett számos izgalmas projektekben vett részt. Első videóklipjük Hol vagy címmel már 3 milliós megtekintésnél jár és szépen ível felfelé a karrierük. Az év elején a Stolen Beat kéttagú formációja egy teljes zenekarrá egészült ki Búzás Bence frontember vezényletével. Ők talán az idei Nagy-Szín-Pad! mezőny legfiatalabb tehetségei, akik semmit sem akarnak jobban, mint zenélni és szórakoztatni.

USEME

A Useme egy modern pop-metál zenekar, a magyar zenei élet öt kiemelkedő és elismert alakját egyesítette azzal a céllal, hogy közösen együttműködve valami frisset és újat alkossanak. Egyedülálló produkciójukkal egyből sikerült berobbanniuk a hazai színtérre. Mára két nagylemezt, több klipet és számos telt házas klubbulit tudhatnak maguk mögött. A tudatos építkezésnek köszönhetően kihagyhatatlan szereplői a nagyobb hazai fesztiváloknak is. A zenekar pályafutása során végig nagyon termékeny volt, folyamatosan új ötletekkel rukkoltak elő, jelenleg is harmadik, 2019 őszén megjelenő albumukon dolgoznak. A jövőben is arra számíthatunk, hogy rengeteg új energiát fognak felszabadítani, érdemes figyelni rájuk...

USNK

A USNK a tavalyi X-Faktor győztese: a formáció egy erdélyi származású, magyar rapduót fed, amelyet két jó barát, Laskay Nimród és Filep Kund alkot. A duó rövid idő alatt vált rendkívül népszerűvé, Posztolj című daluk klipje már 7 millió megtekintés felett jár a YouTube-on, megnyerték vele A Dal 2019-es Akusztik szavazását, és a Sziget különdíjának köszönhetően felléphetnek majd a legnagyobb hazai fesztiválon is. 

THE BLUEBAY FOXES

A The Bluebay Foxes zenei világa a brit gitárzenéből és az USA déli államaiból származó rockzenéből merít: dinamikus, lüktető dobtémák, karakteres gitárhangzás, húzós, energikus basszusok és dallamos refrének jellemzik. Számos vidéki koncert és budapesti fellépés mellett a formáció részt vett egy öt állomásos erdélyi turnén, majd ezt követően a holland Kensington választotta őket előzenekarnak a budapesti koncertjére. 2018 második felében a The Bluebay Foxes rögzítette első nagylemezét, amit ugyanazon év decemberében adott ki NOW címmel, majd mutatta be az Akvárium klubban egy fergeteges koncerten. 

Kapcsolódó írásaink