Kultúra

Családi programok szombattól hétfőig a Várkert Bazárban

Családi programokkal, húsvéti kulturális forgataggal várják az érdeklődőket szombattól hétfőig a budapesti Várkert Bazárban.

Családi programok szombattól hétfőig a Várkert Bazárban
Családi programokkal, húsvéti kulturális forgataggal várják az érdeklődőket szombattól hétfőig a budapesti Várkert Bazárban
Fotó: MTI/Jászai Csaba

Sikota Krisztina, a Várkapitányság Nonprofit Zrt. turisztikai és kulturális vezérigazgató-helyettese az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában elmondta: a legkisebbeket állatsimogatóval, pónilovaglással várják, a nagyobbak kézműveskedhetnek, például kipróbálhatják a tojásberzselést (levélrátétes díszítés), lesz interaktív mesekoncert és táncbemutató is. A felnőtteket koncertekkel és gasztroshow-val várják.

A vezérigazgató-helyettes elmondta: a programok összeállításakor próbáltak a Kárpát-medence húsvéthoz kapcsolódó kultúrkincséből nagyobb merítést hozni; olyan együttesek lépnek fel, amelyek ezekből építkeznek.

Szólt arról is, hogy a Várból palota című sétán a budai palotanegyed rejtett kincseit, történelmét mutatják be, a túrán való részvétel ingyenes, regisztrálni a Várkert Bazár honlapján keresztül tudnak az érdeklődők.

Kapcsolódó írásaink