Kultúra

Mától vehetők jegyek a Müpa és az Uránia New York-i operaközvetítéseire

A barokktól a kortársig

A Müpa és az Uránia Nemzeti Filmszínház mától értékesíti a jegyeket a New York-i Metropolitan Opera tíz előadásának HD minőségű és magyar felirattal ellátott, 2019–2020-as közvetítéseire.

Az intézmények tájékoztatása szerint az első közvetítés október 12-én Puccini Turandot című műve lesz, Franco Zeffirelli legendás rendezésének felújított változatában a főszerepeket Christine Goerke és Roberto Alagna alakítja. Október 26-án Massenet Manon című operája következik, majd november 9-én Puccini Pillangókisasszonya látható, amelynek címszerepében a kínai Hui He lép fel. A kortárs amerikai komponista, Philip Glass ókori egyiptomi szövegek felhasználásával a híres fáraóról 1984-ben írt, Ehnaton című operáját november 23-án láthatjuk. Az Urániában karácsony alkalmából december 21-én megismétlik A varázsfuvola ifjúsági változatát, a 2006-ban bemutatott előadásban az Éj Királynője szerepét Miklósa Erika alakította. Ezek után, 2020. január 11-én már mindkét intézményben Berg Wozzeck című műve tekinthető meg, február elsején a Met színpadán harminc év után újból bemutatott Porgy és Bess című Gershwin-mű látható, február 29-én pedig a neves ház műsorán most először szereplő, Agrippina című Händel-opera következik, amelynek címszerepét a magyar színpadokról is ismert Joyce DiDonato alakítja. Március 14-én A bolygó hollandi című Wagner-opusz kerül sorra, Bryn Terfel főszereplésével, április 11-én Puccini Toscája következik Anna Nyetrebkóval a címszerepben, végezetül pedig május 9-én Donizetti Stuart Máriáját láthatják az érdeklődők, Diana Damrau főszereplésével.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom