Kultúra

Itt az első előzetes Joaquin Phoenix Joker-filmjéhez

Megérkezett az első előzetes az ősszel megjelenő Joker-eredettörténethez, amelyben Joaquin Phoenix alakítja majd az őrült bohócot, Batman egyik leghíresebb ellenségét.

Itt az első előzetes Joaquin Phoenix Joker-filmjéhez
Joaquin Phoenix Joker szerepében
Fotó: MH

A készítők elmondása szerint egyáltalán nem tipikus képregényfilmre számíthatunk, a Joaquín Phoenix által megformált főszereplő is csak nagy vonalakban hasonlít Batman-füzetekből megismert Joker figurájára. 

A filmben Arthur Fleck történetét követhetjük végig, aki egy bukott komikusból fokozatosan válik Jokerré, a bűn elmebeteg bohóchercegévé. A film egyik színésze, Marc Maron megfogalmazása alapján "egy karaktertanulmány egy mentálisan sérült emberről".

A szereplőgárda Phoenix mellett is felvonultat néhány komoly nevet, a legendás Robert De Niro például egy talkshow műsorvezetőjeként tűnik majd fel, a női főszereplőt, Joker szerelmét pedig a Deadpool második részéből is ismert Zazie Beetz játssza.

A filmet rendezőként Todd Phillips jegyzi, akinek eddig főként vígjátékok fűződnek a nevéhez, mint például a Cool túra, a Terhes társaság vagy a Másnaposok-trilógia. A forgatókönyvet a Harcos című filmért Oscar-díjra jelölt Scott Silver írta Phillipsszel közösen.

A Joker a tervek szerint október 4-én érkezik az amerikai mozikba, a magyar premier időpontja egyelőre nem ismert.

Objektum doboz