Külföld

Tóth Edina: Fel kell gyorsítani az oltást Európában

Az Európai Unióban határozott döntésekre, elegendő mennyiségű vakcina beszerzésére, valamint gyors oltakozásra van szükség a koronavírus-járvány legyőzése érdekében – hangsúlyozta Tóth Edina fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő az EP hétfői plenáris ülésén.

Tóth Edina: Fel kell gyorsítani az oltást Európában
Tóth Edina fideszes EP-képviselő
Fotó: Európai Parlament

A politikus felszólalásában kiemelte: az Európai Bizottság nemrégiben még azt hangoztatta, minél többféle oltóanyagra van szükség, hogy elegendő vakcina álljon rendelkezésre uniószerte. A közösségi jóváhagyási folyamat ugyanakkor alábbhagyott – fogalmazott.

Tóth Edina elmondása szerint teljes mértékben egyetért az Európai Tanács legutóbbi találkozójának következtetéseivel, miszerint fel kell gyorsítani az oltást. Hozzátette: a tagországoknak a vakcinabeszerzést illetően mindent meg kell tenniük annak érdekében, hogy megfelelő szintű legyen az európai átoltottság.

A képviselő pozitív fejleményként emelte ki, hogy a WHO európai igazgatója úgy véli, a magyar oltási kampány – a magyar baloldali rágalmakkal ellentétben – Európában is példaértékű.

Ajánlom a magyar tapasztalatokat mindenki figyelmébe – tette hozzá Tóth Edina.

Kapcsolódó írásaink