Külföld

Hadiszemle: Herszonban és Zaporizzsjában tájékozódott a kialakult helyzetről az orosz elnök

Putyin a Dnyepr csapatcsoport főhadiszállására, Herszon megyébe és a Vosztok Nemzeti Gárda székhelyére, a Luganszki Népköztársaságba látogatott – közölte kedden a Kreml sajtószolgálata

Putyin a Dnyepr csapatcsoport Herszon területen lévő főhadiszállásán meghallgatta a légi csapatok parancsnokának, Mihail Teplinszkij ezredesnek, a Dnyepr csapatcsoport parancsnokának, Oleg Makarevics ezredesnek és más katonai parancsnokoknak a beszámolóit – közölte a Kreml.

Hadiszemle: Herszonban és Zaporizzsjában tájékozódott a kialakult helyzetről az orosz elnök
Vlagyimir Putyin orosz elnök
Fotó: AFP/Sputnik/Anton Novoderezhkin

A találkozón az elnök arra kérte a katonákat, hogy fejtsék ki véleményüket a Herszonban és Zaporizzsjában kialakult helyzetről, és cseréljenek információt – írta meg az Oroszhirek.hu.

„Nem akarom elvonni önöket a csapatok irányításával kapcsolatos, közvetlen feladataiktól, ezért itt üzletszerűen, röviden, de konkrétan dolgozunk. Fontos számomra, hogy meghallgassam a véleményüket a helyzet alakulásáról, hogy meghallgassam önöket, hogy információt cseréljünk” – mondta Putyin.

Az elnök emellett felkérte Mihail Teplinszkijt, a légideszant csapatok parancsnokát, hogy ossza meg gondolatait a fronton kialakult helyzetről.

„Tudom, hogy a vezérkari főnök és a védelmi miniszter utasítására ő (Teplinszkij) elég sokáig volt a fronton, nagyon alapos jelentést tett, a védelmi minisztérium és a vezérkar ezt nagyon nagyra értékelte” – jegyezte meg Putyin.

Az államfő ellátogatott a Vosztok Nemzeti Gárda főhadiszállására is a Luganszki Népköztársaságban. Ott meghallgatta Alekszandr Lapin vezérezredes és más magas rangú tisztek beszámolóját a térség helyzetéről.

Putyin mindkét főhadiszálláson gratulált a katonáknak a húsvéti ünnephez, és ikonok másolatát adta át nekik. A Dnyepr főhadiszállásán az elnök a kép átadásakor megjegyezte, hogy az ikon egykor „az Orosz Birodalom egyik legsikeresebb védelmi miniszterének” tulajdona volt.

Kapcsolódó írásaink