Külföld

Tarolt a Liga vezette szövetség Abruzzóban

Visszaesett az Öt Csillag Mozgalom

Látványosan eldőlt Olaszországban a két kormánypárt, a bevándorlásellenes Liga és az euroszkeptikus Öt Csillag Mozgalom (M5S) népszerűségi versenye.

Az Abruzzo tartományban vasárnap megrendezett időközi elnökválasztáson a tegnap nyilvánosságra hozott végleges eredmények szerint a szavazatok 48,03 százalékát szerezte meg a Matteo Salvini vezette Liga, a Silvio Berlusconi vezette Forza Italia (FI) és a Giorgia Meloni irányította FdI közös jelöltje, Marco Marsilio. A Liga 28 százalék körül teljesített, és ezzel a tartomány legnagyobb pártjává lépett elő, és ráadásul megkétszerezte a tavalyi országos parlamenti választáson elért eredményét. A tavalyi voksoláshoz képest az M5S népszerűsége viszont felére, 20,2 százalékra esett vissza. A balközép Demokrata Párt (PD) vezette koalíció 31,2 százalékot szerzett.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom