Külföld

Amerikai magyar lehet Trump államtitkára

Afrikai ügyek

Meghallgatta tegnap az Amerikai Egyesült Államok szenátusának külügyi bizottsága Tibor Peter Nagy Jr.-t, akit a Trump-adminisztráció a külügyminisztérium afrikai ügyekért felelős államtitkári posztjára jelölt.

Tibor Peter Nagy Jr. Budapesten született 1949-ben, és az 1956-os forradalom után hagyta el Magyarországot, így az amerikai külügybe újabb államtitkár kerülhet, akinek hazánk nem ismeretlen. Ráadásul fontos szerepkörben, hiszen a migrációs válság kezelésében az afrikai kontinens kulcsszereplő. Tibor Peter Nagy Jr. 1979 óta dolgozik az amerikai külügyminisztériumnál, korábban volt nagykövet Guineában és Etiópiában is. „Afrika történelmi válaszúthoz érkezett, s az irány, amelyet választ, hatással lesz a jövőjére és az egész világ biztonságára s jólétére” – mondta a meghallgatáson Nagy. Kiemelte, hogy Afrikában nem elég csak felszámolni a terrorizmust, az életkörülményeken is javítani kell.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom