Külföld

Washington Times: Orbán védi a kereszténységet

„Soros megkérdőjelezhető zsidó”

Orbán Viktor magyar miniszterelnök kontinensszerte elfogadott konszenzusokat bont le – írta hétfőn a The Washington Times jobboldali amerikai napilapban Daniel Pipes történész.

Szókimondóan konzervatív, avagy „illiberális” célokat vázol fel a keresztény életmód megvédése érdekében, és a muszlim befolyás visszaszorítására – írta Pipes, aki szerint Orbán ezzel arra bátorította az európaiakat, hogy mondjanak nemet az ellenőrizetlen bevándorlásra. Pipes állítja, a nyugati kritikák közül a sajtóban történt hatalomátvétel, az igazságszolgáltatásba való beavatkozás, a kormányzati korrupció és a Putyin-pártiság nem alaptalan, de a növekvő antiszemitizmusra vagy a kormány muszlimellenességére vonatkozó vádak légből kapottak, és hozzáteszi: a magyar kormányfő heves kirohanásai a „megkérdőjelezhető zsidó, az anticionista” Soros György ellen nem nevezhetők antiszemitának. Daniel Pipes cikke végén Ivan Krasztev bolgár politológust idézi, aki szerint Orbán kezd a kontinens legfontosabb vezetőjévé válni.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom