Külföld

Végre kormány alakulhat Svédországban

A sajtó szerint megegyeztek a pártok

A svéd Liberálisok és a Centrum Párt megegyezett a Stefan Löfven vezette szociáldemokrata–zöld koalícióval, hogy támogatja a piros–zöld szövetséget a következő parlamenti szavazáskor a kormányalakítás érdekében – jelentette tegnap az Aftonbladet.

A svéd lap forrásai hozzátették: a megállapodás akkor lép életbe, ha azt az illetékes pártok vezető testületei is elfogadják. A szóban forgó két párt eddig a jobbközép szövetséget támogatta. Azt nem tudni, hogy koalícióra lépnek-e egymással, vagy a Centrum Párt és a Liberálisok csak informális támogatást nyújtanak a szociáldemokratáknak. A négy pártnak összesen 167 mandátuma van a 349 tagú Riksdagban, ami azt jelenti, hogy siker esetén is kisebbségi kormányzást kellene folytatniuk. Svédországban szeptember 9-én volt parlamenti választás, amelynek nyomán patthelyzet alakult ki.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom