Külföld

„Védjük meg a határokat!”

Ha importáljuk a harmadik világot, akkor harmadik világbeli problémáink lesznek – figyelmeztetett Janice Atkinson brit függetlenségpárti EP-képviselő

Statisztikákkal teli könyvet jelentetett meg a migránsbűnözésről Janice Atkinson brit függetlenségpárti EP-képviselő, a Nemzetek és Szabadság Európája (ENF) frakcióvezető-helyettese. Lapunknak hangsúlyozta, hogy óriási biztonsági kockázatot jelent a tömeges bevándorlás a kontinensre.

Janice Atkinson 20180806
A politikai korrektséggel nagyon elmozdultunk balra – emelte ki az EP-képviselő (Forrás: Európai Parlament)

– Miért érezte szükségét, hogy könyvet írjon a migránsbűnözésről? Úgy gondolja, hogy az uniós intézmények és hatóságok nem tájékoztatják megfelelően az embereket?

– Egy újságíró barátom mondta, hogy nem talál egykönnyen információkat a témában. Elkezdtük gyűjteni az adatokat, és rájöttünk, hogy nem teljes az elérhető információ. Az EU Alapjogi Ügynöksége például 2012 óta nem frissítette a nemierőszak-statisztikáit, ami meglehetősen különös annak fényében, hány jól fizetett uniós alkalmazott termeli a statisztikákat rendszeresen. Nem kapjuk meg a megfelelő információt, az Egyesült Királyságban például hivatalos kérelmeket kellett beadnunk az adatokért.

– A könyvében leleplezi, hogy a tömeges illegális migráció jelentősen hozzájárult az erőszakos bűncselekmények és terrorakciók elszaporodásához Európában. Mit lehet tenni a jelenlegi helyzetben uniós és nemzetállami szinten?

– Ha importáljuk a harmadik világot, akkor harmadik világbeli problémáink lesznek. Tudjuk, hogy ötvenezer dzsihadista csúszott át a nyitott határokon a migránsválság alatt. Tudjuk, hogy exponenciálisan több lett a nemi erőszak, csoportos nemi erőszak és erőszakos bűncselekmény, és hogy a börtöneinkben aránytalanul magas a külföldi bűnözők száma. Most már le kell zárnunk a nemzeti határokat, lemondani Schengen elhibázott ideológiájáról, lezárni az EU külső határait és felgyorsítani a kitoloncolásokat, ahogyan Matteo Salvini belügyminiszter is teszi Olaszországban.

– Sajtójelentések szerint a londoni hatóságok az elmúlt években szemet hunytak a főleg bevándorlókból álló bandák harcai felett, mert attól tartottak, hogy rasszistának nevezik őket. Van változás, vagy a politikai korrektség még mindig akadályozza a hatóságokat?

– Az Egyesült Királyságban a politikai korrektséggel nagyon elmozdultunk balra. A szocialista kormányzás alatt nagyon veszélyes irányt vettek az események, és a mostani, Theresa May-féle szociáldemokrata kormányzás alatt is folytatódik. Folytatódik a nyitott ajtók politikája, bárkit beengedünk a hátterének alapos ellenőrzése nélkül, és amikor elkövetnek valamit, és elítéljük őket, ki sem tudjuk őket toloncolni, mert az Emberi Jogok Európai Bírósága felülírja a szuverén bíróságaink döntéseit. Ez történt terroristák, gyűlöletprédikátorok, terrorizmusra uszítók és a muszlim, pakisztáni bandák tagjai esetében is, akik fiatal, sebezhető lányokat hálóztak be és erőszakoltak meg. Az ilyen nemierőszak-bandák 80 százaléka pakisztáni. Románokat sem tudtunk deportálni, mondván ott annyira rossz a börtönök állapota! A sajtónk, tisztelet a kivételnek, elhallgatja a bűnözők és terroristák hátterét. Ott van például a londoni metróban robbantó fiú, akit menekültként fogadtunk be. A sajtóban ő „egy tinédzser Surrey-ből”. Surrey egy középosztálybeli, jómódú hely a választókerületemben. Ezt a terroristát az országunk befogadta, iskolázta, biztonságos otthont adott neki, ő pedig terrorcselekményt követett el. Én, másokkal egyetemben nyomást gyakoroltam a BBC-re, hogy igenis mondja ki, egy afgán terroristáról van szó, nem surrey-i srácról. Hát, ezzel kell szembenéznünk. Megdöbbentő módon épp mostanában derült ki, hogy a manchesteri robbantó egy líbiai menekült, akit a mi fegyveres erőink mentettek ki. A kormány ezt eddig eltitkolta. Hogy miért? David Cameron volt miniszterelnök volt, aki megszállta Líbiát, hogy megöljék Kadhafit, s ez a külföldi intervenció járult hozzá az Iszlám Állam felemelkedéséhez. Hány manchesteri robbantó van még? Rajta vannak a terrormegfigyelési listán, tudjuk egyáltalán, kik ők, és hol vannak?

– Változást hozhat a Brexit?

– Attól függ, milyen megállapodás születik. Az emberek arra szavaztak, hogy állítsák meg a bevándorlást, mert úgy érezték, lerohanják őket. Ha a kormányunk nem köt olyan megállapodást, amely szerint mi választjuk meg, milyen uniós állampolgárokat engedünk be, milyenekre van szüksége a gazdaságunknak, ahelyett hogy beengedünk mindenkit, aki itt akar dolgozni – nos, ezesetben nem, nem hoz változást a Brexit. Csökkenni fog a bűnözés, ha deportálhatjuk a román bűnözőket, ha Mrs. May kivonja az országot az uniós bíróság hatásköre alól, ha szigorítja a határvédelmet.

– Sokat foglalkozik a dél-afrikai fehér, búr farmerek elleni erőszak, brutális gyilkosságok ügyével. Segíthet az EU vagy a tagállamai ezeknek az embereknek a befogadásával?

– Szomorú, de Dél-Afrika olyanná vált, mint Zimbabwe és Ruanda. Az EU sosem fog menekültstátuszt ajánlani a fehér farmereknek, mert ezzel elismerné a „szivárványtársadalom” csődjét. Az unió tagadásban van az ottani eseményekkel kapcsolatban, nem hajlandó beszélni az emberi jogi helyzetről.