Külföld

Újabb Soros-terv

Megnyithatja a határt a macedón kormány

Jelentősen megváltoztathatja a mostani macedón migrációs politikát az új szocialista kormány egy kiszivárgott dokumentum szerint, amely bejárta a közösségi médiát.

A kormány elismerte, hiteles a dokumentum, a Munkaügyi és Jóléti Minisztérium javaslata. „A dokumentum egy része latin betűkkel íródott és a furcsa mondatszerkezetek alapján világos, hogy eredetileg nem macedónul írták, hanem máshonnan kapta a tárca” – mondta lapunknak Cvetin Csilimanov újságíró, a Stop Operation Soros kezdeményezés egyik vezetője. Mint mondta, a miniszter, Mila Carovska egy a Soros-alapítvány és az amerikai nagykövetség által fizetett HERA nevű NGO-nak dolgozott, amely szexuális kisebbségekkel foglalkozik, s főleg az abortuszt és a szabad droghasználatot propagálja. A tárca javaslata megkönnyítené az állampolgárság megszerzését is.

A közvélemény amiatt is aggódik, hogy a Nemzetközi Migrá­ciós Szervezet (IOM) pályázatot írt ki egy nem használt kórház felújítására Demir Kapija városban, amely a Vardar folyó mentén fekszik, ahol a migránsok Szerbia felé mentek tovább. Elterjedt, hogy a kórházat menekülttáborrá alakítanák, de az IOM ezt tagadta. Csilimanov szerint senkinek nincs kétsége afelől, hogy ha az EU és Görögország nyomást gyakorol Szkopjére, a baloldali kormány kész lenne megnyitni a határt. Attól is tartanak, hogy Ausztria és Németország visszafelé irányuló mozgást indítana el, ez pedig a minisztérium terveivel együtt újabb migránsrohamot eredményezne.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom