Külföld

Terrortámadástól félnek a Párizs környékén élők

A bevándorlók által elkövetett erőszakos bűncselekmények ellen tüntettek Ausztriában, a felvonulók követelték a nők hatékonyabb védelmét és az illegális migránsok kitoloncolását

A párizsi régióban élők több mint fele tart egy esetleges terrortámadás bekövetkezésétől – derül ki egy, a napokban ismertetett kutatásból. Bécsben pedig a migránsok által elkövetett erőszakos bűncselekmények ellen tüntettek a hét végén.

Ismét közzétette a párizsi régiófejlesztési ügynökség (IAU) a francia főváros körzetében végzett felmérésének eredményeit, erről a The Local francia kiadása is beszámolt. Az IAU 2014 és 2016 között 10 500 embert kérdezett meg Île-de-France régió­ban olyan témakörökben, mint a terrorizmus, a biztonság, a munkanélküliség vagy a környezetvédelem. Vizsgálatuk szerint a válaszadók 48 százaléka volt már fizikális vagy verbális agresszió áldozata.

A régióban csökkent azoknak a száma, akik nem érzik magukat biztonságban, a 2015-ös 55 százalékhoz képest egy évvel később 51 százalék mondta azt, hogy félelemben él. A The Local cikke szerint 2001 óta most a legmagasabb az emberek biztonságérzete. Továbbra is magas viszont azoknak a száma, akik egy terrortámadás bekövetkezésétől tartanak, a válaszadók 63 százaléka ugyanis fél attól, hogy merénylet áldozatává válik.

Az M1 aktuális csatorna beszámolója szerint Ausztria fővárosában százak tüntettek szombaton az illegális migráció és a bevándorlók által elkövetett erőszakos bűncselekmények ellen. A Németországban szerveződött „Kandel mindenhol ott van” mozgalom szervezte a bécsi demonstrációt, amelyen a tüntetők a nők védelmét és az illegális bevándorlók kitoloncolását követelték. Az egyik résztvevő az M1-nek úgy nyilatkozott, hogy első osztályos unokájának huszonhat fős osztályában mindössze hárman osztrák állampolgárok. A többiek, elmondása szerint, nem beszélnek németül, és terrorizálják az osztrákokat. Bécsben egyébként egyre nagyobb gondot okoznak a migránsok, márciusban egy háromtagú családra és egy férfira támadt rá egy afgán bevándorló.

A demonstráció egyik szervezője szintén a közszolgálati csatornának beszélt arról, hogy Németországban 2015, vagyis a tömeges bevándorlás kezdete óta nagymértékben romlott a bűnözési statisztika, az elkövetők negyven százaléka migrációs hátterű. Christina Baum úgy fogalmazott, meg kell állítani az erőszakhullámot. Felhívta a figyelmet arra is, hogy egyre több iskolában kerülnek többségbe a migrációs hátterű gyermekek, így fennáll a veszélye annak, hogy a németek vagy az osztrákok elvesztik hazájukat.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom