Külföld

„Sztálinista módszerek”

Le Figaro: Hanyatlik a francia demokrácia

Élesen bírálta Emmanuel Macron francia elnök tevékenységét a Le Figaro. A konzervatív lap múlt pénteki számában Yvan Rioufol egyebek mellett azt rótta fel, hogy „a nemzetgyűlési képviselők a tüntetési jogot korlátozni akarják, és a rendfenntartók által használt veszélyes fegyverekkel a tiltakozóknak kilövik a szemét, és megcsonkítják a kezét”.

„A hatalom a behatoláshoz, a gyanúhoz, az elnyomáshoz, az összeesküvéselmélethez, a propagandához folyamodhat azért, hogy megvédje magát az feldühödt polgáraitól” – fogalmazott. Rámutatott, mindez nem a Macron által bírált „populista” országokban – mint „Orbán Magyarországa vagy Salvini Olaszországa” figyelhető meg, hanem Franciaországban. Rioufol azzal is vádolta az államfőt, hogy „sztálinista módszerekkel” elfojtja az ellenvéleményeket, valamint hazugságokat terjeszt a sárgamellényesekről.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom