Külföld

Százak kényszerültek menekülni Nigériában a Boko Haram miatt

A terrorszervezet válogatás nélkül lőni kezdtek az emberekre Maibotri faluban

Több száz ember kényszerült elhagyni vasárnap egy települést Nigéria északkeleti részén, miután a Boko Haram nevű terrorszervezet szélsőségesei megtámadták és porig égették.

Az Iszlám Állam nevű terrorszervezettel szövetséges Boko Haram fegyveresei teherautókon érkeztek a Maiduguritól mintegy öt kilométerre fekvő Maibotri faluba, ahol válogatás nélkül lőni kezdtek az emberekre, a házakat pedig felgyújtották.

A történteket több helyi is megerősítette, de azt egyelőre nem tudni, hányan haltak meg a támadásban, illetve mi volt az oka annak, hogy a Bokos Haram porig égette a falut. A szervezet a közelmúltban több támadást is indított, hogy elfoglalja Maidugurit, ahol a vezetőjük, Mohammed Yusuf született.

A terrorszervezet miatt eddig mintegy 27 ezer ember halt meg 2009 óta, és mintegy kétmillióan váltak földönfutóvá.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom