Külföld

Századvég: Összességében közelebb került a választási egység

„Orbán Viktor beszéde egyértelműen kiemelkedett a középszerű szónokok sorából”

„Az Európai Néppárt kongresszusa alapvetően feszültségmentes hangulatban telt” – nyilatkozta lapunknak Helsinkiből Szabó Dávid, a Századvég Alapítvány kutatási igazgatója.

Szabó Dávid értékelése szerint „a magyar delegáció kitett magáért, hiszen a miniszterelnök mellett miniszterek, államtitkárok, EP-képviselők és vezető ifjúsági politikusok is részt vettek a rendezvényen”. A beszédekben – mint mondta – főleg a populistákra, a külső és belső fenyegetésekre panaszkodtak. Rámutatott, Orbán Viktor beszéde egyértelműen kiemelkedett a középszerű szónokok sorából, „ez a fajta győztes mentalitás, ambíció csak nyomokban volt tapasztalható más felszólalóknál”. Ez egy önbizalmát vesztett párt – jegyezte meg. Angela Merkel német kancellár felszólalásával kapcsolatban úgy fogalmazott: a politikust megtapsolták és éljenezték, de „alapvetően már temetik”.

Összességében közelebb került a választási egység, de nagyon sokat kell dolgoznia még az EPP-nek 2019 tavaszáig – összegzett Szabó Dávid.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom